Visste du att...

Vi besökte Nintendo New York

Nintendo New York

HYPE.se kollar in Nintendo New York

Nintendo har en så kallad ”flagship”-butik i New York och vi har länge varit sugna på att besöka den. Så sagt och gjort, vi styrde kosan mot 10 Rockefeller Plaza och blev lite förvånade över att den var så anonym utifrån.

Inte fullt så häftig som vi ville
Väl på insidan var den kanske inte så Nintendofierad som vi hade hoppats på. Nintendos E3-monter känns mer Nintendo än butiken gjorde, den är lite mer som en butik med bara Nintendo-prylar. Nu är inte det dåligt, men intrycket som gavs när vi kom in var kanske inte så maffigt som vi hade hoppats.

Många mjukdjur
Butiken är på två våningar och det som primärt är i fokus är mjukdjur av diverse kända Nintendo-figurer och det är självklart aldrig fel. Favoriten är Yoshi som gör sig mycket bra som mjukdjur och man kan få en relativt stor variant för 25 Dollar. Toad som jag alltid kör med i Mario Kart gör sig inte lika bra som Yoshi, men han är ändå skön i sin flugsvampshatt.

Det finns reavaror i butiken och de kommer alla från Pokémon, vilket får oss att förmoda att Pokémon håller på att slumra till lite – till nästa gång de blir stekheta igen. De kommer ju verkligen och går de där små liven.

Våning ett
På våning ett finns Switch-enheter där varje enhet har flera olika spel man kan välja att spela en bana från. Ett mycket bra demoupplägg där man kan spendera en hel del tid om man inte har en Switch hemma. Och en massa mjukdjur och t-shirts.

Våning två
På våning två finns alla system som Nintendo släppt. Man får inte röra vid dem, men man ser den i glasmontrar. Här är ännu ett ställe där jag känner mig lite besviken. Det är inte några specialdesignade montrar, det är vilka montrar som helst som de bara lagt in konsoler och annat i. Känns inte så lyxigt som i alla fall jag vill att det ska kännas. Även här finns mjukdjur och t-shirts.

Värt ett besök
Nu låter jag lite negativ kring butiken, men det beror mest på att jag förväntat mig mer. Om jag tar bort mina förväntningar och ser på det med andra glasögon, då har butiken det man kan förvänta sig. Stora figurer perfekt för fotografier, massor av Nintendo-prylar och så kan man spela. Så kort och gott, är du i New York är Nintendo-butiken värt ett besök. Har du inte möjlighet att besöka butiken kan du i alla fall kika in på dess hemsida.

Nintendo New York

Är du i USA generellt och vill ha lite Nintendo-prylar, då finns det t-shirts på Target och Uniqlo. Strumpor hittar du på Old Navy (bilden nedan).

Old Navy New York
Nintendo-strumpor på Oldy Navy. Plus på igelkotten.

Lämna ett svar