Visste du att...

Vi testar Linksys WRT 32X Gaming Router

linksys wrt 32x gaming router

Linksys WRT 32X går under benämningen Gaming Router och som alla vet är ordet Gaming något som funkar som en garant numera. Det är spelarna som spenderar pengarna på de senaste prylarna och den senaste teknik som kanske inte uppskattas av gemene man.

WRT 32X har till att börja med ett antal imponerande varumärken i spelarkretsar på kartongen. Alienware, Gigabyte, MSI och Razer. Det toppas med prioriterad av Killer, vilket är Killer Network som sitter i min dator som tillhör listan av varumärken tidigare nämnd.

Lätt att installera med bra gränssnitt
Om vi börjar från ruta ett, så är routern lätt att installera om man kan kalla det för det ens. Skruva dit de fyra antennerna, nätverkskabel in och så strömsladden. Sedan är routern igång. Gränssnitten för att ställa komma igång är lätta att hantera och ett par minuter senare är man igång.

Gräddfil för Killer Network
I och med att undertecknad inte är någon teknikfreak, utan mer uppskattar att det funkar som det ska och inte strular, så kollade jag att jag får ut så bra kapacitet som möjligt. Jag har samma upp- och nerladdnignshastighet som mitt bredband erbjuder i princip och det är helt klart godkänt. Som grädde på moset är tidigare nämna ”prioriterad av Killer” något som gör att de som har Killer nätverkskort får prioriterad trafik från routern.

Bra köp
WRT 32X är ett bra köp för spelar, men även för alla som vill försäkra sig om att få ut det mesta av sitt bredband. När det står Gaming på en produkt numera är det nästan allt som oftast en garant för att alla aktiviteter funkar som rankas som mindre krävande än tävlingsspelande över internet – så allt.

Ett annat plus, om än inte så värst relevant egentligen, är att den inte ser så fruktans värt ”gaming” ut. Vet inte varför så många saker riktade mot spelare ser ut som flygande tefat.

Kostar att ligga på topp
Prislappen är ytters varierande när man kikar runt på nätet, men om man gör som de flesta och kikar på lägsta priset på en prisjämförelsesida är de lägsta priserna vad man förväntar sig av en produkt som denna. Bra routers kostar en del, men till skillnad från de flesta andra datorrelaterade produkter byter man inte ut dem sådär jätteofta och det kan vara värt att lägga ner lite extra på den.

Lämna ett svar