Visste du att...

New York från Urbanista synas på USA-resa

Urbanista New York

New York i skandinavisk tappning

New York heter svenska Urbanistas nya lurar och de är så kallade ANC-lurar, det vill säga Active Noise Cancellation. Eller brusreducerande om man hellre vill. Har faktiskt hört några olika svenska namn på det, men nu kör vi på det.

Resenärens bästa vän
Jag skrev för en tid sedan en artikel om hur jag uppfattade brusreducerande lurar på flygresor och sedan dess har jag adderat nästa 150 timmar i luften. Numera flyger jag ingenstans utan att ha med mina sjukt dyra hörlurar. 3000 spänn! De är kanske värda varje krona om man ser till vad de gör för mitt resande, men det är fortfarande 3000 kronor för att par hörlurar. Dock testade jag ett annat par som kostar cirka 1000 kronor och de var tyvärr helt värdelösa och man kunde lika gärna haft ett par vanliga lurar. Så kanske kostar kvalitet så mycket?

Urbanista New York
Nu har Urbanista släppt ett par brusreducerande lurar som heter New York och jag fick en möjlighet att testa dessa på en 14 timmar lång resa från San Antonio till Luleå häromveckan. Med en prislapp på 1500 kronor var jag nog aningen skeptisk att de skulle bli en så värst långväga reskamrat och att jag skulle byta till mina vanliga lurar relativt snabbt.

Vad man får för 1500 kronor
Förpackningen är rätt snygg, vilket ger ett gediget intryck, men egentligen är oväsentligt då den allt som ofta hamnar i återvinningen. När man öppnar den är det lurarna man kommer i kontakt med först och de är både snygga och rejäla. Under lurarna finns förvaringspåsen, vilken är snygg – men påse? Nu är det kanske bara jag, men jag rör mig inte utan den hårda förpackningen till mina lurar då de åker i min ryggsäck och slåss med dator, strömadapter modell större och kamera med mera. Så kort och gott saknar jag en hård förpackning till Urbanistas lurar. Klart att de är halva priset mot de andra jag har, men det innebär inte att jag är mindre rädd om dessa.

Resan börjar
Väl i luften börjar jag använda lurarna och första intrycket är att de är bekväma. Det är minnesskum, så kallad Memory Foam. Det gör dem förutom bekväma även mer ljuddämpande redan utan brusreduceringen aktiverad. Med brusreduceringen aktiverad blir jag positivt överraskad, de gör verkligen skillnad och även om jag inte tycker de kommer upp i mina 3000 kronorslurar är det inte mycket som skiljer. Det skiljer absolut inte 1500 kronor.

16 timmar på en laddning
New York använder sig av Bluetooth och man slipper alltså sladdar. Med brusreduceringen aktiverad säger Urbanista att man får ut 16 timmars lyssning och 25 timmar utan. I båda fallen bra. New York är dessutom uppladdningsbara och via en USB-kontakt kan man hitta laddning lite varstans – som till exempel i flygstolen på alla klasser på nyare plan. Skulle man nu inte hitta någonstans att ladda dem, eller inte vill använda blåtand, då kan man koppla in den medföljande sladden och lyssna den gamla hederliga trådade vägen – dock utan brusreducering som kräver batteri. Full laddning ska erhållas på 2,5 timmar enligt info.

Landar i Luleå och resan är över – slutsatsen
Urbanista New York kanske inte kan mäta sig mot de bästa i klassen fullt ut, men nära nog att de blir ett mycket attraktivt köp för 1500 kronor. Addera till det att de är bekväma och snyggare än de flesta konkurrenter.

Urbanista New York
Den tjusiga förpackningen

Lämna ett svar