Visste du att...

Nintendo Labo meddelades igår – släpps i april

Nintendo Labo – skapa, spela och upptäck

Vid elvatiden igår kväll presenterade Nintendo sitt nya interaktiva sätt att spela på, Nintendo Labo. För att förstå vad det handlar om rekommenderar vi trailern ovan. Och ja, det ser lite ut som ett aprilskämt – speciellt när det dessutom släpps i april. Men i slutat av månaden…

Två Nintendo Labo-kit, The Variety Kit och The Robot Kit, släpps den 27 april över hela Europa och är ett nytt sätt att spela, skapa och upptäcka saker på. Allt du behöver är en Nintendo Switch och ett Nintendo Labo-paket.

Innovation, underhållning och spännande spelupplevelser har alltid varit en viktig del av Nintendos historia och det bygger Nintendo vidare på här. Nintendo Labo vill få spelare att le när de använder produkterna. Varje Nintendo Labo kit innehåller ett set med byggdelar av kartong som är speciellt anpassad att fungera med Nintendo Switch-konsolen och dess unika handkontroller Joy-Con. Denna interaktiva Nintendo Labo-kartong går under namnet Toy-Con och när du sätter ihop saker av byggdelarna kommer du att upptäcka hur det fungerar rent tekniskt och kanske till och med hitta nya sätt att spela med varje Toy-Con.

Till exempel kan du skapa ett piano med 13 tangenter, som du kan skapa musik på så snart du satt ihop den och satt in din Nintendo Switch och högra Joy-Con i den. När du sen spelar kommer den infraröda rörelsekameran i höger Joy-Con känna av vilka tangenter som används och förmedla det till konsolens inbyggda högtalare.

Du kan också skapa din egen motorcykel genom att konstruera ett styre där du sätter en Joy-Con på var sida samt din Nintendo Switch-konsol i mitten. Sen är det bara att titta på skärmen på din Nintendo Switch och köra! Om du sett Nintendo Labo-trailern vet du att det finns väldigt många olika, spännande konstruktioner.

“Vårt mål är att få alla som testar Nintendos produkter att le, berättar Satoru Shibata, Nintendo of Europes VD. “Nintendo Labo bjuder in alla som har ett kreativt sinne och ett lekfullt hjärta att skapa, spela och upptäcka nya saker tillsammans med sin Nintendo Switch. Jag hoppas att få se många familjer sätta ihop dessa Nintendo Labo-kits med riktigt stora leenden på sina ansikten.”

De två kit, som förutom byggdelar också innehåller spelmjukvara, som lanseras den 27 april är:

Variety Kit
Med detta kit kan du skapa många olika Toy-Con som exempelvis:
• Toy-Con Radiostyrd bil: Sätt in din vänstra och högra Joy-Con i din nybyggda radiostyrda bil och styr den med pekskärmen på din Nintendo Switch. Dina Joy-Con kommer att vibrera bilen åt det håll du väljer. Det finns nog med byggdelar att skapa två st radiostyrda bilar.
• Toy-Con Metspö: Skapa ett metspö med en vinsch och börja fiska! Du kommer se spännande fiskar på din Nintendo Switch-skärm. När du känner vibrationerna från din Joy-Con vet du när det är dags att försöka få upp fisken.
• Toy-Con Hus: Här kan du testa lite olika varianter när du bygger. Interagera, mata och spela spel med en söt varelse som dyker upp på Nintendo Switch-skärmen. Den infraröda rörelsekameran på din högra Joy-Con kommer att känna av hur du placerat dina byggdelar och därmed upptäcka variationer.
• Toy-Con Motorcykel: Sätt en Joy-Con på varje sida av styret och kör sedan motorcykel. Du tittar på din Nintendo Switch-skärm. Luta din kropp för att kunna svänga höger och vänster.
• Toy-Con Piano: Skapa ett piano med 13 tangenter och sätt i din Nintendo Switch och Joy-Con. Sen är det bara att börja skapa musik!

Robot Kit
• Toy-Con Robot: Skapa en robotdräkt och sätt sen in vänster och höger Joy-Con i utrustningen och ta kontroll över roboten som visas på din TV. Här kommer du upptäcka många olika, roliga sätt att spela på. T ex Robot Mode där du kan skjuta ner UFO:n och olika byggnader.

Självklart – kan man tycka – innehåller inget av dessa kit själva Nintendo Switch-enheten eller en Joy-Con.

När du väl byggt något kan du också välja att måla din skapelse. Du kan använda egna pennor, klistermärken eller annat som du tycker fungerar. Endast fantasin sätter gränser! För den som vill kommer också ett speciellt set säljas där det följer med utrustning för att dekorera dina Nintendo Labo-skapelser. Det setet får också release den 27 april. Läs mer hos Nintendo.se.

Nintendo Labo

Nintendo Labo

Lämna ett svar