Visste du att...

PAX South 2018 i ett nötskal

PAX South San Antonio folk

PAX South – San Antoio, Texas

PAX South heter den sydligaste Penny Arcade-mässan I USA. Det är också den minsta av de tre.

San Antonio
Det är i San Antonio som mässan äger rum. Platsen där delstaten Texas slogs för sin frihet och där huset Alamo finns och står för allt som Amerika står för typ. Annars är det rätt tomt i centrum för att vara ärlig.

PAX South
Det är som sagt den minsta av PAX-mässorna, men det säger inte så mycket då både West i Seattle och East i Boston drar över 85 000 besökare. San Antonio ligger nog mer åt 25 000-hållet. Det gör också att några av de större utställarna lyser med sin frånvaro. Det på gott och ont, då det öppnar upp för mindre utställare att synas.

På PAX West och East står indie-utvecklarna lite i skuggan av Xbox och Playstation med flera, men på South blir de lite av huvudattraktionerna. Det finns några stora utställare, men några av de mer massiva montrarna tillhör datortillverkare typ Alienware, tillbehörsföretag typ Astro, men även nya typens spelföretag som Discord och Microsofts Mixer. Den senare, Mixer, fick stå för kändisarna då Twitch förvånansvärt nog inte var på plats. Twitch brukar äga mässorna med jättemontrar och deras spelkändisar. Nu var de inte där, då blev det Mixer som fick kliva in – problemet är bara att Mixer inte har några direkt kända personligheter. Så den delen av mässan uteblev helt och hållet.

Indiespel
Det visades en jäkla massa indiespel och montrarna håller varierande klass. Många satsar på att låta besökarna spela och andra kryddar med tävlingar med mera. Allt som allt så är indieutvecklarna rätt bra på att göra aktiviteter numera. I alla fall i USA. Några mer framgångsrika utvecklare har också lyckats få en extra spotlight på sig genom att finnas med i tillbehörsmontrar. Det går lättare att sälja datorer och annat om man har något att visa upp på dem. En bakgrundsbild på Windows är inte så sexig direkt.

Cosplay
Det finns en hel del Cosplay, men även det ligger i lä bakom West och East.

Brädspelare i vansinniga mängder
Nu har jag inget till övers för brädspel, utan tycker det är rätt duktigt tråkigt. Så jag är inte den som ska avgöra om det är bra eller dåligt, men det var då nå så jävulusiskt många som spelade diverse brädspel och annat i den genren. Har inte sett så många på de andra mässorna, men de kan vara mer undangömda eventuellt? På PAX South fläks de ut ordentligt.

Summa summarum
Ska du bara åka till en PAX-mässa, då är det inte PAX South som du ska välja först. Boston, alltså East, har bäst mässhall och är därför min personliga favorit. West som är i Seattle arrangeras nog i den trevligaste staden, men själva mässlokalen är fördelad på flera våningar och det blir vissa avdelningar som inte är lika heta och då blir de heller inte lika välbesökta.

pax south san antonio texas

pax south san antonio texas

Lämna ett svar