Visste du att...

Årets sista rykte – mus och tangentbord till Xbox One

Årets sista rykte

Årets sista rykte berör Xbox One. Via Microsoft i Polen – tror jag det var – kom det ut uppgifter om att det kommer en mus och ett tangetbord till Xbox One nästa år. Sidan och uppgifterna försvann snabbt, men vi väljer att tro det här är på gång.

Microsoft är ju självklart PC-vänliga, vilket gör att det känns mer logiskt. Men, framför allt, med nya Xbox One X, som Microsoft själva ser på som världens bästa konsol och som kan konkurrera med PC-datorer, så känns det ännu mer självklart att de vill flirta med pc-spelare.

Nu är det någon som självklart säger att PC-datorer som är maxade är mycket kraftfullare än en konsol, men det handlar ju om hur optimerade spelen är. Om de är gjorda för klara en minimumspecifikation, då blir de inte så mycket bättre på en supermaxad dator. Däremot en konsol kan trycka ut ett spel som maxar konsolens hårdvara och som är den samma i alla konsoler. Självklart finns det få – om ens några – spel som är optimerade för Xbox One X endast. Men dock blir det två versioner av spelet, inte hundratals.

Oavsett. Vi tror att ryktet är sant. Mus och tangentbord kommer 2018.

xbox one

Lämna ett svar