Visste du att...

Dreamhack Winter 2017 i ett nötskal

dreamhack winter logo

Dreamhack Winter är över

Dreamhack Winter gick som vanligt på räls. På både gott och ont. Det var lite nytt under solen på årets upplaga av Dreamhack, eller solen, det var en mega-måne eller vad den nu hette utanför Elmia när man blickade mot Huskvarna. Men det är en annan sak.

Få nyheter
Problemet, för att börja med det negativa, var att det var för få nyheter. Det visas de senaste och vassaste uppsättningarna av datorer, det kryllar av mekaniska tangentbord, avancerade möss och skarpa skärmar. Alltså mycket hårdvara. Problemet i mina ögon är att de flesta visar gamla spel på sina avancerade system. Vad ska man ha en dator för 20-30 kronor om man ska spela LOL och CS?

Få nya spel
Och då kommer vi till där skon skaver – återigen i mina ögon. Mässan har hård fokus på hårdvara och det finns nästan inga spel att titta på – förutom de ovan som alla redan har hemma. Är man intresserad av hårdvara, att köpa något nytt, då är det ett jättebra ställe för att se allt som finns ute och dessutom har de allra flesta specialpriser under mässan. Men om man är en gamer som vill se nya spel, då finns det knappt några. Man kan tycka att målgruppen borde vara mottaglig för nya spel och att densamma borde vara något som spelutgivare borde vara intresserad av att träffa?

Fler spel nästa år
Allt det här gör att vi hoppas på att det kommer fler nya spel nästa år. Det är i en period när alla släpper något, så det borde vara ett perfekt läge att visa upp spel kan man tycka. Vi pratade med en studio på plats som visade spel som sade att de hade beläggning på sina demostationer mest hela tiden. Det kan betyda att de hade världens bästa spel eller att mässbesökarna ville spela nya spel.

Dreamhack winter

Annorlunda utställare
Som alltid är det några utställare som är lite annorlunda, så som PWC och kanske Arla. Bra eller dåligt, bra fråga.

E-Sport i världsklass
Gillar man E-sport, då är Dreamhack Winter stället att vara på. Det är proffs som spelar och de har avancerade scener där det spelas. Allt arrangeras på ett ypperligt sätt och de som vinner kan skratta hela vägen till banken.

Allt flyter på som vatten
Hela Dreamhack-arrangemanget är världsklass. De har gjort det så många gånger att allt är ett väloljat maskineri. Att det går så bra kanske gör att Dreamhack är lite mindre hungrigt än de kanske kunde vara och det har gjort att det blivit färre nyheter, men allt har i stället blivit större. Varför ändra på ett vinnande koncept är säkert ett ledord.

Twitch
Twitch blir allt viktigare på alla mässor världen över. De som sänder blir minikändisar och de fyller sin funktion på mässorna. De som strömmar vill synas och de som tittar vill se dem på riktigt, samt att mässan får innehåll. Alla vinner. Roligaste strömmarna vi såg var Dr. Disrespect och Sodapoppin.

dreamhack

Lämna ett svar