Visste du att...

Open House på Microsofts huvudkontor

microsoft

Varje år innan PAX West, som tidigare hette PAX Prime, i Seattle öppnar Microsoft sina dörrar för allmänheten. Det är ID@XBOX som står för det hela och ID står för Indie Developers. Totalt cirka 50 olika spel visas upp och dagen består av en två timmar press innan allmänheten kommer in och totalt är det runt 2000 personer som är inbjudna.

Spelen är av varierande upplägg, men rak igenom är det hög kvalitet. Det fanns två svenska inslag och det var Jens Anderssons Yoku’s Island Express och The Hunter, sedan var det några danska spel, varav ett har en svensk utgivare. De visade även nya Xbox One X och där bland annat Forza.

microsoft

Utvecklarna på plats ingår i ID@XBOX-programmet och många av spelen visar för första gången publikt. Utvecklarna kommer från hela världen och på vårat besök hann vi med att prata med studios från Kanada, Kina, Danmark, Sverige, USA, Holland och England.

microsoft

Allt som allt är eventet mycket trevligt och det är också lite kul att det äger rum hos Microsoft i deras huvudkontor.

microsoft

Lämna ett svar