Visste du att...

Brusreducerande hörlurar – resenärens bäste vän

Det här är ingen test, utan mer ett konstaterande. Via jobbet flyger jag en hel del och jag har alltid tyckt det är lite smått idiotiskt att lägga tusenlappar på hörlurar. Vare sig det handlar om trendlurar från Beats eller brusreducerande lurar. Jag har alltid använt mig av de lurar jag gillar och använder till vardags, men har vid ett antal tillfällen irriterat mig på att volymen från min tablet inte varit högt nog. Det har jag självklart skyllt på plattan, och kanske lite på lurarna.

Så en dag lånade jag ett par lurar för nästan 3000 kronor, vilket är helt galet, och använde dem på en flygresa till San Francisco. Lång resa, som trots att den sker på normal vakentid här hemma är ganska påfrestande. Sagt och gjort, satte mig på flyget och väntade till bältesskylten släckts, vilket är old school, numera kan man ju titta på sina ”smaller devices” hela resan. Nåväl, igång med tittandet och sedan slå på brusreduceringen.

Det första som hände var att jag var enormt imponerad över hur tyst det blev i planet. Nästa observation var att volymen räckte till och jag behövde inte fokusera på det som sägs i filmen. Som alltid sträckkollade jag hela vägen fram till slutdestinationen och då kom den sista nyheten med dessa lurar – jag var inte alls lika trött som jag brukar vara. Förmodar att det är har att göra med att det konstanta bruset under 10-11 timmar var mycket mindre och även om man inte tänker på det slå sliter det nog en del.

Så kort och gott. Jag är såld. Jag flyger numera bara med ett par jäkligt dyra lurar, men har även ett par för tusenlappen jag inte har testat än. Baserat på prislappen ska de vara sämre, men jag hoppas innerligen att de kommer skilja lite. För det är inte klokt att lägga ner så mycket pengar på hörlurar.

Nackdelar då? Jo, men de är samma som de vanliga hörlurarna. De blir varma i längden och på en långresa börjar i alla fall jag flytta runt dem lite då de klämmer på öronen. Men de nackdelarna har i princip alla hörlurar. En annan sak, men det har att göra med modellen jag använder, är att de är lite bräckliga. De har inte samma tuffhet som till exempel gamerlurar, de är skapade för ilska och oömt användande. De brusreducerande lurarna för tusenlappar är nog mer skapade för att matcha en kostym- än hoodieresenär.

Lämna ett svar