Visste du att...
5

Wheelman

Vem skulle inte tycka det vore rätt koolt att vara Vin Diesel för en dag och köra genom Barcelona som en biltjuv?

Wheelman featuring Vin Diesel. Det hela låter som ett enormt bra spel, det bara baserat på titeln och att det är Vin Diesel som är karaktären. Hur hård är inte Diesel egentligen? Diesels riktiga namn är Mark Vincent, och Vin kommer från efternamnet. Var Diesel kommer från, det är en bra fråga som vi lämnar därhän idag.

I spelet Wheelman är man just en sådan, en förare som ser till att brottslingar tar sig iväg från lagens långa arm och andra kriminella med mera. Förutom att köra bil, och motorcykel, kan Diesels karaktär även hantera vapen. Han kan också hoppa från en bil till en annan mitt i trafiken, vilket låter mycket häftigare än vad det är.

Initialt när jag började spela Wheelman hade jag hoppats på ett Grand Theft Auto Light, men jag kan inte påstå att den upplevelsen infann sig. Det är ett snyggt spel, men också stelt. Bilarna är lite för tunga i sin fysik anser jag för att jag ska ha de riktigt kul när jag kör runt i på de varierande breda gatorna. Sedan är sekvenserna när man går runt och skjuter inte speciellt exalterande heller.

Det hela, för att summera det, ger ett ganska ordinärt spel som jag inte kan rekommendera. Det finns bättre spel i genren och det är de som du bör köpa.