Visste du att...
8.5

What The Dub

What The Dub?! kryddar spelkvällarna med hjälp av spelarnas fantasi och komeditalang.

Likt en gren i ett av Jackbox Partypack-spelen är What The Dub en plattform för spelarnas kreativitet. Tre till 12 spelare kan tillsammans vara med och se ett kort klipp från en gammal film eller annat videomaterial där den sista repliken står tom. Spelarnas uppgift blir då att skriva det de tycker att karaktären ska säga. Med alla bidrag inne spelas sedan filmklippet upp en gång för varje påhittad replik, tack vare ”text to speech” blir också varje replik uppläst av spelet. Poängen delas sedan ut efter att alla röstat på det roligaste resultatet.

Möjligheterna att vara många med och spela är stora, bidragen kan nämligen skrivas in i smarttelefoner, läsplattor och datorer. Inom en sammansvetsad grupp kan internskämten ta ny form och nå oanade höjder, det går även att lägga in kommandon för enklare ljudeffekter vilket gör vissa bidrag än mer underhållande.

Med över 300 filmklipp finns här mycket att göra och med en prislapp på under hundringen är What The Dub något vi absolut kan rekommendera.