Visste du att...
8

New Pokémon Snap

New Pokémon Snap fångar spelaren med sitt simpla koncept och poängjaktens lockelser.

Det är över 20 år sedan Nintendo doppade tårna i Pokémon Snap-källan, då till Nintendo 64. Nu är det nya Pokémon Snap här till Switch och med det alla nymodigheterna att räkna med.

Fotograf
Spelaren iklär sig rollen som Pokémonfotograf, ny i Lental-regionen och redo att assistera forskningen som utförs där av Professor Mirror. Efter en kort introduktion skickas man ut på sitt första fotografuppdrag. Man svävar alltså efter en fixerad tur genom olika banor och ska försöka ta så gripande bilder som möjligt. Banorna tar en genom olika miljöer, både dagtid och nattetid då det huserar olika Pokémons baserat på vilken tid på dygnet det är.

Välj ut bilderna
Efter varje fotosession väljer man sedan ut vilka bilder som är värda att graderas av Professor Mirror. Fokus, närhet och orientering är bara några av sakerna som tas i beaktning då han delar ut poäng. Allteftersom fler banor låses upp och fotokunskaperna vässas till blir andra funktioner tillgängliga. Så som att scanna omgivningen efter intressanta punkter eller locka Pokémons med frukt. Allt för att få dem att uttrycka sig på unika sätt vilket ger en mer poäng ifall man lyckas fånga precis rätt ögonblick på fotorullen.

Om och om och om igen
Banorna kan spelas hur många gånger som helst, så de höga poängen finns alltid inom räckhåll. Det är en resa genom mysiga ekosystem där man ska lära sig vad för manövrar som krävs för att få den perfekta bilden. Switchens inbyggda gyrostyrning går att använda sig av för att styra kameran, detta kan också stängas av helt och hållet. En mindre bra detalj är hur sporadisk röstskådespeleriet är, ibland pratar alla karaktärer med en, ibland bara något enstaka ord följt av fullmatade textbubblor.

New Pokémon Snap är en unik upplevelse vi kan rekommendera till spelare av alla åldrar.