Visste du att...
5

Top Gear GT Championship

Bilspel är ofta lite mindre exalterande på vanliga Gameboy – man ser liksom hur banan sligrar sig vänster och höger framför bilen. Inte hur bilden följer vägen. Tyvärr är det så att Kemco har valt att släppa Top Gear bland de första spelen och då fick det blir ett vägen följer bilen-spel.

Top Gear har funnits länge, när jag för första gången spelade det på Super Nintendo tyckte jag att det var kul. Jag och min kompis Peter spelade igenom hela spelet och turades om att vinna banor. Jag vann faktiskt allt som oftast. Men, vem bryr sig – så länge man innehar titeln ”Battoll Champ of the Century”. Det var internt.

Nu när Top Gear kommer till Gameboy Advance känns det lite som om Kemco har stressat på spelet och därför fått ett resultat som hör hemma på gamla Gameboy. Det är relativt snyggt och det finns en hel del olika valalternativ – i alla fall några. Det som det finns lite av är spelkänsla. Motorerna varvar frenetiskt och man styr en höger och en vänster utan att få en känsla av kontroll över bilen. Man svänger bara för att man ska svänga. Missar man banan med en pixel saktas hastigheten högst markant och samma gäller när man kör på en motspelare – till råga på allt är motspelaren helt oberörd när man ränner in i denne i runt 200 blås. Borde han inte spinna av vägen eller nåt?

Med både F-Zero och GT Advance i premiärsläppet finns ingen större – eller mindre heller – anledning att köpa Top Gear.