Visste du att...
Skyrim
8.5

Skyrim

Skyrim var det andra spelet att visas upp på Nintendo Switch i deras annonseringstrailer från Oktober 2016. Före bland annat vad som skulle komma att bli Super Mario Odyssey och Mario Kart 8 Deluxe. När man väl håller det i sina händer och kliver ut på Tamriels kalla tundra efter att ha undkommit sin egen avrättning är det lätt att förstå, Skyrim på en bärbar konsol är svindlande.

Denna version av Skyrim innefattar all tidigare DLC, rullar på en stadig bilduppdatering och har fullt överkomliga laddningstider. Är man sugen på att vifta med händerna för att attackera så kan man göra det, men det går förstås lika bra med ett knapptryck. Det går till och med att stänga av rörelsefunktionerna fullständigt, om man vill undvika pinsamma situationer med fredliga bybor. I övrigt är det samma episka äventyr och recensenten som aldrig spelat spelet tidigare känner inte att det kompromissats med på något sätt.

Det är dock inte den ultimata versionen av Skyrim. De grafiska tilläggen från specialutgåvan från förra året är inte närvarande – av fullt förståeliga skäl. Samma sak gäller för modsupporten från samma specialutgåva. Nu har även Skyrim släppts till VR, så man får bestämma själv vad som är viktigast för ens spelupplevelse.

Den här Switchversionen går i alla fall inte av för hackor och kan starkt rekommenderas.