Visste du att...
Letter Quest Remastered
7.5

Letter Quest Remastered

Letter Quest Remastered – den uppdaterade versionen av Letter Quest som fick sin början på mobilplattformar 2014 – släpps nu till Nintendo Switch. Det är en överraskande blandning av Alfapet och rollspel med turbaserade strider där spelarens vokabulär ställs på prov.

I Letter Quest Remastered axlar man rollen som liemannen och ska ta sig genom en karta full av små banor bestående av en lång rad strider. Dessa strider utförs genom att stava engelska ord ur en spelplan, där vissa bokstäver och kombinationer delar ut extra skada.

Bakom ordpusslandet finns även uppgraderingar att köpa, bättre vapen och rustningar. Fiender kan sätta käppar i tankehjulen genom att kasta om bokstäverna efter varje runda, eller göra vissa bokstäver poänglösa så det går aldrig att riktigt slappna av.

Inte det snyggaste spelet i världen – men det är roligt
Letter Quest Remastered har en trist design, det är ingen fröjd för ögonen direkt. Det är uppenbart att det från början är byggt för smartphones med monotona färgteman och väldigt enkla animationer. Lyckligtvis är spelet roligt, speciellt i bärbart läge då man kan använda sig av touchskärmen. Ändrar man perspektivet och tittar på det som ett pedagogiskt verktyg (edutainment om du så vill) håller det nästan världsklass.