Visste du att...
6

Sky Odyssey

Far och flyg med Sky Odyssey.

Sky Odyssey är Sonys motsvarighet till Nintendos Pilotwings. Det finns alltså inget våld involverat, utan går först och främst ut på ren flyg teknik.

Det finns ett stort antal uppdrag att spela igenom och utvecklarna har en otrolig fantasi som lyckats komma på så många möjligheter som inte involverar våld. Man börjar med att lära sig lyfta och landa, sedan att svänga och så vidare. När man lärt sig grunden får man de så kallade riktiga uppdragen. Dessa är allt från att transportera något genom en storm, till att rita symboler på himlen med rök, eller passera genom färgglada ringar. Vissa saker i spelet har jag aldrig sett i något tv-spel tidigare och vissa saker verkar tagna ur den klassiska Pilotwings. Hur som helst så känns det här spelet som en nypa fräsch luft i speldjungeln.

Det bästa med Sky Odyssey är kontrollen. Den är väldigt känslig och finslipad, det känns verkligen som man flyger och det kan vara en underbar känsla. Grafiken på banorna är inte så imponerande, men själva flygplanen är detaljerade. Med andra ord märks det att Aerowings var en av de allra första titlarna till PS2.

Det här är verkligen inget dåligt spel, men är man inte någon flygfantast blir det lite svårt att få motivationen att spela igenom allt. Sky Odyssey är en lättsam flygsimulator som är bitvis underhållande och ofta utmanande. Det finns inget liknande på PS2.