Visste du att...
7.5

Scarf

Scarf

Det är inte stort, men det är stillsamt och atmosfäriskt. Vi har spelat äventyrsspelet Scarf.

3D-plattformare med fokus på utforskning
Atmosfäriska äventyrsspel – vackra, spelmekaniskt okomplicerade och utan strider och stress – är nog min absoluta favoritgenre. Mest känd i genren är nog fortfarande Journey och från senare år har vi fina titlar som Submerged: Hidden Depths och Lost Ember. Mer stillsamma 3D-plattformsspel där man slipper fiender som ska nedgöras kan också sägas tillhöra genren. Nytt på konsol efter en tid på PC är Scarf som kan beskrivas som en 3D-plattformare med fokus på utforskning och pussellösande.

Huvudkaraktär i spelet är en ljusblå-vit figur som har en röd halsduk, därav spelets namn, som egentligen är en magisk drake som kan anta olika skepnader. Draken har blivit separerad från sin mamma och för att återförena dem behöver man hoppa och pussla sig igenom tre världar. I varje värld introduceras någon ny drakrelaterad spelmekanik som att den agerar lian man kan svinga sig i mellan plattformar med eller att den låter en glidflyga.

Scarf är inte något stort spel men det som finns är väldigt mysigt. Grafik och design håller kanske inte elitnivå men är klart godkända. Vissa ljudeffekter är dock lite skräniga med en konstig ekoeffekt.

Allt är väldigt gulligt vilket gör att det mörka slutet överraskar. Dock finns ett lyckligare slut som kräver att man samlar på sig ett visst antal ”Inks” som finns utspridda i världarna och som ger en rikare bild av handlingen och spelets värld.

Priset är lågt och Scarf rekommenderas till alla som gillar denna typ av spel.