Visste du att...
7

Redfall

Redfall

Sågat i media och räknas som en flopp av de flesta – nu ha vi spelat det från början till slut.

Stortitel
När Redfall visades upp sågs det som en av årets större titlar, eller i alla fall var det så vi uppfattade det. Det var lite att alla skulle spela Redfall när det släpptes – bland annat för att det även släpptes på Game Pass dag ett. Det är också Arkane Studios som ligger bakom och det bådade också gott.

Förväntningarna var stora och plötsligt började det regna in dåliga recensioner och titeln föll snabbt i glömska, likt rätt många av Bethesdas titlar på senare tid.

Sent omsider
Vi var inte där på dag ett, men vi har i stället satt oss med spelet nu en tid efter lanseringen och hoppats på uppdateringar och fixar som ger en bättre produkt. Huruvida det är så eller inte, det är en annan femma. Med så mycket galla hängande över spelet är det nog lätt att förväntningarna plötsligt är små och då kan det kort och gott uppfattas bättre.

Redfall är ett vampyrspel, en stad – Redfall – har massor av vampyrer och diverse styrkor som går i deras ledband. Här kommer spelaren in och ska se till att vampyrerna ska utrotas och staden ska bli sitt forna jag. Spelet börjar lite förvirrande och man springer mest runt och letar saker i bakluckor på bilar med mera. Jag började spela spelet två gånger, för första gången tröttnade jag. Efter någon vecka, eller kanske det var längre än så, tänkte jag att det förtjänade ett försök till.

Försök var fortfarande lite segt, men jag bestämde mig för att ge det den chansen det förtjänar. Det tog nog en timme eller så innan jag började få intresse för spelet och det är självklart inte den bästa starten för ett spel. Med lite mer uppdrag under bältet och bättre vapen började spelet växa. När en taktik för att eliminera vampyrer växte fram blev det också mer intressant.

Uppdragen är lite väl lika varandra och en del tvingas fram för att komma vidare i spelets handling. Å nej, måste jag göra det här igen var en tanke som dök upp rätt många gånger. Trots det spelade jag spelet till eftertexterna och beslutade mig där att känna mig nöjd och avinstallera det.

Game Pass
Redfall är bättre än jag förväntat mig baserat på alla dåliga recensioner jag läste, men det är inte ett spel som jag känt mig speciellt nöjd om jag köpt. Tvärt om. Att spela det via Game Pass däremot är något att rekommendera. Det är inte ett jättebra spel, men det är bra nog och jag ångrar inte tiden jag lade ner på det.