Visste du att...
7

Pure

Högflygande fyrhjulig arkadracing från Disney Interactive.

När det gäller racingspel i genren ATV (All-Terrain Vehicle) så har jag en softspot. Till och med de som inte är så bra kan jag spela i timmar och det gjorde att jag såg fram mot Pure. I ärlighetens namn så förmodade jag att även Pure skulle vara ett mediokert spel. Jag hade fel.

Som vanligt räcker det inte bara med racing i den här genren, utan det ska kryddas med lite extremsport. Som alltid blir det extremt överdrivet och man hoppar högt, gör enorma tricks och all verklighetsanknytning försvinner. Nu tycker jag inte det här är uteslutande dåligt, utan jag tycker bara det är synd att det inte verkar räcka med själva racingen. Personligen tycker jag att det är racingen som är rolig, att få långa luftfärder och trycka på knapparna ger mig betydligt mindre.

Lyckligtvis har racingen fått den stora delen. Det är två sorters racing, ett där man kör få långa varv och ett där det är fler korta varv. Sprintdelen, som den sista heter, kräver mer racinglinje och den med få varv kräver att man trickar i luften för att få upp turbon.

Tricken ger extra boost, eller turbo som jag kallade den ovan. Slösar man inte bort den byggs den upp och man kan göra svårare trick, vilket sedan slutar i att man kan göra supertrick – eller bara använda boosten.

Det finns ett antal banor, men de repeteras igenom spelet. De är dock ganska varierande och det är inget som stör. Längs vägen låser man upp bättre delar till sin hoj och de gör ganska markant skillnad. Sedan får man även se till att byta drev och stötdämpare för att det ska passa racing eller tricks. Det är dock inte överdrivet mycket meckande – för det är alltid ganska tråkigt.

Pure är ett förvånansvärt bra racingspel, vilket jag inte alls förväntade mig. Jag har spelat det från början till slut och även hunnit med en hel del Xbox Live-race. Såvida du gillar arkadracing, då är det här ett spel att kolla på.