Visste du att...
Pokkén Tournament dx
7.5

Pokkén Tournament DX

Deluxutgåva av Pokkén Tournament

Pokkén Tournament – fightingspelet från Wii U – får härmed en deluxeutgåva till Nintendo Switch. En utgåva som kan skryta med att vara versionen av spelet med störst utbud av stridslystna Pokémon. DX-versionen adderar de fyra sista karaktärerna från arkadversionen som Wii U-utgåvan aldrig fick, plus en helt ny exklusiv karaktär vars namn rullar av tungan helt problemfritt; Decidueye. Totala antalet kombattanter landar då på 21.

Spellägen är det ingen som helst brist på, spelar man solo finns det ett matigt träningsläge, enkla solomatcher samt onlinematcher, en lång rad ligor att bemästra, och dagliga utmaningar. Med vänner går det att spela med varsin Switch över ett lokalt nätverk men man kan också dela på en konsol och spela med till exempel varsin joycon.

Matcherna rör sig dynamiskt mellan två faser. ”Field Phase” där man kan röra sitt fritt runt på arenan och ”Duel Phase” när kameran fixeras och spelarna rör sig längsmed en linje – något som är mer likt Tekkenspelen (serien som utvecklaren också jobbat på). Med sig in i matcher tar man assistPokémon, vars statuseffekter kan aktiveras efter att supportmätaren är tillräckligt full. Samma regler gäller för specialattacker och Mega Evolutions som är kopplade till synergimätaren.

Matcherna är roliga och varje Pokémon har naturligtvis flera av sina patenterade attacker att handskas med. Det flyter på bra, låter bra och ser väldigt bra ut – förutom alla menyer mellan matcherna som rutas in av för gälla toner och färger.

Även om mycket finns tillgängligt från start är det en hel del saker att låsa upp. De mest vitala sakerna blir upplåsta naturligt och för den inbitne finns det drivor av kosmetiska föremål till din tränaravatar. Dessa får man betala PG för, spelets valuta man belönas med efter lyckade matcher, vunna turneringar och avklarade utmaningar, med mera.

Pokkén Tournament DX är ett stabilt tillskott till Switchens första år på marknaden. Ett givet val för fans av Pokémon och även de som hungrar efter ett roligt fightingspel med nytänkande spelstil.