Visste du att...
6

Overpass 2

Overpass 2

Dags att ge sig ut i terrängen i dina UTV- och ATV-fordon. Uppföljaren till offroadsimulatorn Overpass är här.

Svensk racing
Mindre lera, mer racing. Ungefär så kan man sammanfatta Overpass 2, uppföljaren till terrängkörningssimulatorn Overpass. Båda spelen går ut på att ratta diverse fyrhjulingar i ogästvänlig terräng, men tvåan är lite mer rakt på, lite mer racing, med lite mindre fokus på långsam fordonsklättring, även om båda momenten så klart finns i båda spelen.

Likt de flesta simulatorinriktade racingspel nuförtiden finns ett karriärläge med en kalender där man väljer tävlingar och moment att delta i men också hanterar personal, sponsorer, uppgraderingar, fordon och så vidare. Det går också att köra enskilda lopp, själv eller mot kompisar på delad skärm – alltid positivt. Vad gäller fordonen finns en bunt sådana att välja mellan från tillverkare som Kawasaki, Yamaha, Polaris och Arctic Cat i tre kategorier. ATV är vanliga fyrhjulingar, UTV är såna där lite större fyrhjulingar, samt rock bouncers som är extrema klätter- och offroadfordon.

Spelet har en bra grund men känns också lite slarvigt utfört. Grafiken är helt okej men kameran rör sig ryckigt under körningen och det går inte att manuellt flytta den vertikalt vilket hade varit bra under en del knepiga passager, berättarrösten känns oinspirerad och fysiken är ibland oförutsägbar. Det är ingenting som är direkt dåligt och personligen har jag fortfarande kul med spelet, både i karriärläget och mot andra på delad skärm, men med mer omsorg hade det varit ännu bättre.