Visste du att...
Nihilumbra
6.5

Nihilumbra

Nihilumbra är ett någorlunda intressant plattformsspel med ett par intressanta idéer.

Historien går såhär…
Spelaren får kontroll över ett väsen med namnet Born som flyr sitt sammanhang och utforskar världen. Med sig har man en berättarröst som även manifesteras som klingande text på skärmen. Rösten är skriven ganska intressant, den är både antagonistisk och hjälpsam – ifrågasättande och upplyftande. Själva rösttagningarna är tyvärr av bristande kvalitet.

Simpel kontroll
Spelkontrollen är väldigt simpel då detta från början släpptes till mobiltelefoner. Man springer och hoppar, därtill kan man stryka marken med olika förmågor som man låser upp under äventyrets gång. Till exempel den blå färgen sänker friktionen, både spelaren och fienderna glider fortare fram. Den gröna färgen kan man studsa på. Färgerna stryks på av ens egna fingrar med hjälpen av Switchens touchskärm, tyvärr är skärmen alldeles för stor för att detta kan göras på ett smidigt sätt. Här påminns man om spelets rötter i mobilspelens värld, en mindre skärm skulle göra alla pussel något enklare att ta sig igenom.

Grafiken är helt okej, det har en ganska särskild atmosfär över sig. Nihilumbra är något för den som vill ha något lugnt, stilla och lagom utmanande att spela.