Visste du att...
5

Motor Mayhem

Motor Mayhem – kool titel på ett rätt duktigt okoolt spel.

I Motor Mayhem placeras man i en biltävling på liv och död – det gäller att skjuta motståndarna till småbitar innan de gör samma sak med dig.

Spelet Twisted Metal var aldrig ett bra spel, men trots det sålde det och säljer mängder i USA. Det går ut på att man kör runt på ett område och eliminerar andra tävlanden och framför allt dess fordon. Eftersom Twisted Metal sålde bra så kom det massor av spel i genre, eller i alla fall ett gäng. Nu har det blivit dags för de utvattnade kopiorna att äntra Playstation 2-scenen.

Motor Mayhem från Infogrames är en korsning mellan Twisted Metal och World Destrcution League – och de som känner till spelen vet att det innebär allt annat än kvalitet. Twisted Metal är ett hyfsat spel, men WDL är under all kritik.

I Motor Mayhem rattar man olika fordon på ett begränsat område. Runtom på banan ligger det mängder med vapen man kan plocka upp och sedan använda mot sina motspelare. Spelområdena är allt ifrån en rätt stor öppen yta till flervåningskomplex där man ibland får åka och leta de andra tävlande. Spelkonceptet är alltså enkelt och det är själva spelandet också. Man kan lätt koppla hjärnan på autopilot och i stort sett bara sitta och skjuta planlöst.

Spelkontrollen är sådär, inte den bästa, men inte heller den sämsta man testat. Att åka runt och skjuta och plocka upp vapen är inte det roligaste, varken kort- eller långsiktigt. Motor Mayhem blommar upp lite om man är flera spelare, men inte för någon längre stund.

Grafik och ljud är okej, men inget man lägger på minnet av någon anledning. Hela spelet känns mediokert och framstressat. Det lät säkert bra på papper när producenterna sålde in det, men såhär i sin Playstation 2 är det inte mycket att skryta med.