Visste du att...
6.5

Moto GP 4

Road racing med alla de stora namnen minus motorcykelfysik = Namcos Moto GP 4.

Moto GP 4 är Namcos motorcykelspel baserat på Moto GP-tävlingarna, vilket många kalla världsmästerskapen i road racing. Det finns två spel baserade på Moto GP, det här som Namco utvecklar till Playstation 2 och det som Climax utvecklar till Xbox. Det är klasskillnad på de två och de är inte till fördel för Namco.

Att Climax-spelet är så avsevärt mycket bättre verkar ha gjort att Namco har skärpt till sig. Den fjärde upplagan av Moto GP är nämligen betydligt bättre än tidigare spel. Grafiken har polerats och det finns fler aktiva spelval.

Jag har alltid varit kritisk till hur motorcykeln beter sig i Namcos spel och det kunde man ju hoppats på att de fixat till, men nej, så är inte fallet. Motorcykeln är fortfarande som en fjäder. Den kränger höger-vänster om man rör den analoga spaken och det går inte att få någon känsla på det. Man kan inte lära sig bemästra hojen, utan det är mer att man får finna sig med duttande på analoga. Det förefaller som om utvecklarna tror att en motorcykel beter sig som en BMX-cykel och de gör de inte, för kör man snabbt är det faktiskt svårt att svänga med alla g-krafter involverade.

Moto GP 4 är som sagt ett fall framåt och även om jag inte kan rekommendera det här spelet, speciellt med Moto GP 3 ute till Xbox, kan man förmoda och hoppas att nästa version kom