Visste du att...
6.5

Madagascar

Djuren tar sig från New Yorks Zoo till Madagascar – ett skönt miljöbyte som dock ställer till problem.

Alla tecknade filmer blir spel och så även Madagascar. Som säkert de flesta känner till handlar det om några djur som har spenderat hela livet i New York Zoo och hamnar i Madagascar – även om spelets lejon tror att det är San Diego Zoo initialt.

Spelet är uppbyggt på charm och humor framför allt, men det är absolut inte ett snabbgjort spel utan tankar som Activision ger ut. Uppdragen är varierande och även om nivån är ganska enkel och inte ger så stora utmaningar fortsätter man spela. Det beror oftast på humorn som inte bara består av en massa roliga kommentarer utan även genomsyrar uppdragen.

Madagascar hämnar lite mellan målgrupperna, i alla fall i Sverige. Spelet är på engelska och det är svårt för de yngsta att tillgodose sig av humorn. De blir därför snuvade på spelets bästa underhållning och får bara uppdragen att arbeta med, vilka är lustiga men inte det bästa sett rent spelmässigt. De äldre hänger med på humorn men saknar utmaningar. Därför blir Madagascar lite svårt att sätta fingret på här, vem som ska spela det alltså. Har du ett barn som äskar filmen och känner att du har tid – och lust – att spela med honom eller henne, då är det här ett spel att kika mer på.

Jag har själv spelat Madagascar en hel del, för det är charmigt. Det är lite som såporna på eftermiddagarna, innehållet är kanske inte det starkaste men det roar på en jämn nivå.