Visste du att...
6.5

F1 2005

F1-racing som främst passar de som verkligen gillar sporten.

Ärligt talat känns det som formula ett-spelens tid är förbi. De var de bästa racingspelen en gång i tiden då Psygnosis var avsändare för dem, sedan tog Sony över företaget och inte för att det gör någon skillnad men brytpunkten för mitt intresse låg där någonstans.

Det som är Formel 1-spelens Akilleshäl är att det är en sport där ingen kontakt är möjlig då bilarna är som om de var gjorda av glas. Det gäller att köra helt korrekt, annars är bilen en rishög. Nu har detta lättats upp av utvecklarna som lagt in lite arkad i det hela, men det räcker inte för att göra det lika intressant som andra racingspel.

Nu finns det de som gillar – för att inte säga älskar – Formel 1-sporten och de hittar nog det mesta i ett spel som detta. För även om jag är måttligt intresserad av att harva runt med finnar och brasilianare med flera – man kan inte göra sin karaktär svensk för det valet finns inte.

De har lagt in körhjälp som man kan följa runt banan eller välja att ha aktiv körhjälp som då sköter bromsandet och en del av styrandet. Just det här läget är fruktansvärt tråkigt då man inte gör mycket själv.

För att summera den här rätt oinspirerade recensionen kan jag säga att fans av F1-sporten kommer att gilla spelet då alla bilar och förare finns med där. De som vill ha ett snabbt racingspel där fysisk kontakt kan förekomma kan leta vidare.