Visste du att...
5

Minority Report

Text: Caracarn

Minority Report på bio är bra, men på Playstation 2 är det rena dyngan.

Filmen Minority Report med Tom Cruise i huvudrollen var en av förra årets stora filmer på bio och nu kommer spelet med samma namn. Ett företag vid namn Pre Crime har specialiserat sig på att förebygga brott med hjälp av tre medium som kan se in i framtiden, sedan fångas

brottslingen innan brottet begåtts. Precis som i filmen så utpekas huvudpersonen John Anderton som en framtida gärningsman och ska därför tillfångatas. Det är här man som spelare tar över och man får styra John genom ett antal olika nivåer för att försöka bevisa sin oskuld.

Man spelar i tredjepersonsperspektiv och kan få John att slå, spark, kasta och använda diverse olika vapen mot sina före detta arbetskamrater, vilka nu alltså jagar honom. På banorna ligger det även pengar gömda som man kan använda för att köpa nya anfallskombinationer, hälsa och rustningar med mera. Dessa inköps genom en illegal marknad som fås tillgång till genom ett tryck på startknappen, vilket känns lite konstigt – pausa mitt i en strid och sedan har du plötsligt en rustning på dig och har lärt dig en ny avancerad teknik.

Grafiken är överlag snyggt gjord även om det ibland kan vara lite väl grått och trist. Trist är också ett ord som passar bra in på striderna som ofta består av några snabba slag och sparkar, alternativt lite skjutande, vilket i och för sig kan vara kul men lite tjatigt i längden. Det klart sämsta när det gäller striderna är dock det faktum att nästan alltid om det är fler än en person man slåss med så börjar spelet att gå i slow-motion, det hackar alltså inte utan allting börjar att röra sig väldigt långsamt. Då de flesta strider involverar flera personer så innebär detta att det oftast känns som att man har fastnat i en gelé varje gång man beger sig in i en strid. Det är

naturligtvis inte acceptabelt och spelmakarna måste ha varit väldigt stressade om de låtit detta passera.

Spelet är överlag ganska enformigt, även om det kan vara kul att flyga med jetpack ibland eller att använda nya vapen som man kommit i kontakt med. Om det inte hade varit för geléslagsmålen hade det kunnat bli ganska lyckat, men de förstör det som spelet går ut på och kan det kan inte bli annat än underkänt.