Visste du att...
5

Medal of Honour Vanguard

Ett medelmåttigt spel plus en dålig kontroll kan aldrig bli ett godkänt betyg.

Spelstudion 2015 startade med Medal of Honour: Allied Assault nästan på egen hand hela andra världskrigstsunamin som vi fortfarande drunknar i. Men när de köptes upp av Electronic Arts hoppade många av de ursprungliga utvecklarna av för att skapa det som skulle bli Call of Duty. Så med tiden har Medal of Honour-serien blivit Call of Dutys rödhårige styvson där EA varje år pumpar ut nya spel utan någon större inspiration. Medal of Honour: Vanguard har mindre existensberättigande än de flesta av dem.

Har du någonsin spelat en andravärldskrigsskjutare tidigare så har du redan upplevt allt som finns att se i Medal of Honour: Vanguard. Fast antagligen i en bättre variant. Men förutom att vara fantasilöst är det dessutom svårkontrollerat. Att skjuta prick med Wii-kontrollen är fortfarande ett bra koncept som fungerar, men är det någonstans jag kunde bett om mindre uppfinningsrikedom så är det i användandet av nunchakutillsatsen.

Att en snabb vänsterviftning med nunchakun svänger runt synfältet 180 grader är en bra idé som råder bot på den slöa svänghastighet som de flesta konsolskjutare dras med. Men skakar man den åt höger istället så laddar man om vapnet. Och slår man den nedåt duckar man, medan man hoppar genom att röra den uppåt. Ni ser vartåt detta lutar. Nunchakun är inte världens mest precisa tillhygge och tionde gången man hoppar upp ur skydd och vänder ryggen mot fienden istället för att ladda om så har man god lust att tja, spela något annat.

Ett medelmåttigt spel plus en dålig kontroll kan aldrig bli ett godkänt betyg. Det finns många bättre alternativ än Medal of Honour: Vanguard. Spela dem istället.