Visste du att...
6.5

Mech Assault

Text: McGyver

Spelet har egentligen ingen story, man kraschlandar i skogen och så är det dags att börja skjuta runt sig som en galning.

Mech Assault handlar om att promenera runt med jättelika krigsrobotar med en stor samling mördarvapen till sitt förfogande som får höghus att rasa ihop som korthus. Mech Assault är inte ett spel som man klarar på en dag, det finns hårdkokta fienderobotar och de är inga man leker med. Att robotarna innehar en häpnadsväckande bra artificiell intelligens gör det heller inte lättare för dig som robotpilot.

Det märks att utvecklarna Day 1 studios har lagt ner åtskilliga timmar på att skapa varierande – och dessutom realistiska – landskap, det finns allt från snötäckta fjäll till gröna kullar att tassa runt på. Spelet är späckat med härliga effekter så som rök och makalösa explosioner som ger spelet en rejäl ansiktslyftning. Det fina med spelet är att precis allt går att skjuta sönder: hus, broar och bilar är inga problem för Mech-roboten vapen. Robotarna är utrustade med en radar, ett oumbärligt tillbehör när man vill överraska sin fiende.

På musikfronten är det för det mesta helt tyst, men när man gör ett besök i en fiendebas och det hettar till lite, drar ett hårdrocksriff igång och höjer adrenalinhalten ytterligare. Kontrollen är riktigt bra och är lätt att lära sig. En kul grej är att det skakar i handkontrollen varje gång man tar ett steg, så att det verkligen ska kännas att roboten väger några ton.

Spelet har stöd för flera spelare, enda upp till åtta spelare via nätverk. Spelet är också Xbox Live-kompatibelt, råkar man vara ägare av ett Live-paket kommer man att kunna ladda ner fler robotar och annat godis, men det blir ju förstås inte aktuellt före den 14:e mars 2003.

Mech Assault är kul från början, men blir en aning enformigt i längden. Söker man ett destruktivt actionspel packat med intensiva eldstrider, ja då behöver man inte leta mer.