Visste du att...
6.5

Lost Orbit – Terminal Velocity

Lost Orbit – Terminal Velocity handlar om astronauten Harrison och hans resa tillbaka till civilisationen efter en rymdskeppsrelaterad olycka.

Harrison och hans jetpack
Harrison navigeras enkelt fram genom rymdskrot och asteroider, perspektivet är som en rymdshooter sedd uppifrån. Med klipsk användning av hans jetpack går det att utnyttja gravitationen från mindre himlakroppar för extra acceleration. De korta banorna går att spela igen för att jaga högre poäng, ifall man så önskar. Det bjuds på fler än 50 banor och miljöerna må skiljas lite åt, men det dröjer inte särskilt länge förrän det känns att man sett allt.

Arkadkänsla med en massa snack mellan banorna
Speldesignen känns väldigt snabb och lättförstådd, som ett arkadspel. Handlingen – som berättas med stöd av röstskådespel – matchar inte med den arkadkänslan. Den är mycket tyngre och monologerna mellan banorna handlar inte sällan om svåra ämnen, som ensamhet och döden.

Lost Orbit – Terminal Velocity upplevs lite splittrat, men det har en god förståelse för fartfylld navigering genom välfyllda asteriodbälten.