Visste du att...
6.5

Headsnatchers

Headsnatchers ser ut som ett inbjudande partyspel, men är lite för invecklat för att locka de stora massorna.

Trailern ser riktigt vild ut; röjigt kaos för fyra personer där målet är att spela boll med motståndarnas huvuden för att samla poäng. Till viss del uppfylls den bilden, särskilt i de grenarna där klassiska sporter imiteras, så som basket och racing då det knappast krävs någon inlärning. Problemen hopar sig i många av de andra grenarna där målet med banan inte alls är särskilt tydligt. Här krävs det att alla spelare är införstådda med händelsekedjan mot att samla poäng. Kort och gott: Inget för vem som helst att plocka upp och direkt underhållas av.

För solospelare finns spelläget Zombie Castle, en serie banor som snabbt eskalerar i svårighetsgrad. En av sakerna som gör det så svårt är de otajta kontrollerna. Att hoppa mellan plattformar från ett isometrisk perspektiv är redan tillräckligt svårt, men med en ganska svävande kontroll är det rent ut sagt mestadels frustrerande.

Är ni fyra spelare som suktar efter något nytt att spela ihop kan Headsnatchers mycket väl fylla det hålet. Var bara förberedda på en högre inlärningskurva än vanligt.