Visste du att...
7.5

The Coma 2: Vicious Sisters

The Coma 2: Vicious Sisters berättar en intensiv historia vars hiskeliga överlevnadsmoment inte lämnar någon oberörd.

Spelaren iklär sig rollen som eleven Mina Park. Efter en skoldag kantad av konstiga vibbar från sin lärare fröken Song tuppar Mina av och vaknar upp i en förvriden version av sin skola. Överallt lurar faror och från alla håll kan en demoniserad version av fröken Song hoppa fram och döda en. Det blir upp till Mina att ta reda på vad som hänt och vad som krävs för att lösa det. Tvåan i titeln är inget att oroa sig för, det här spelet kan avnjutas utan problem för spelare som inte kört igenom föregångaren.

The Coma 2 är ett tvådimensionellt skräckspel med överlevnadsmoment. Råvarorna är få och i princip alla vill dig illa. Det gäller att hålla kolla på sina omgivningar hela tiden för att vara redo att undvika fällor och andra monster som väntar i skrymslen och vrår. Monster som jagar en kräver ännu snabbare reflexer och strategiskt tänkande då man under stora delar av äventyret är helt försvarslös. Upp eller ned i ett trapphus, genom en dörr eller fortsätta ned för korridoren och – till sist – gömma sig under ett skrivbord eller kanske ett klädskåp? Allt detta medan man också utforskar miljöerna och försöker hitta rätt föremål för att ta sig vidare. Fel val slutar mestadels i Game Over som tvingar en att ladda om till senaste spartillfället.

Grafiken passar in väldigt bra för vad The Coma 2 försöker åstadkomma. Det känns ofta som en grafisk novell, även om animationerna är ganska styltiga.

The Coma 2: Vicious Sisters är engagerande från första kapitlet och griper tag i en hela vägen igenom. Svårighetsgraden är ganska hög, så var beredd att ladda om många gånger. Lyckligtvis är det inte längre än vad det behöver vara, så vi rekommenderar det för våghalsade typer.