Visste du att...
7.5

Grid Legends

Grid Legends

Codemasters kommer med ett nytt bilspel som lutar mot arkad men kan justeras till – nästan – en simulator.

Racingfavoriten
När det gäller racingspel är verkligen Codemasters ett av de starkaste namnen. De har kört i diket några gånger, men över lag levererar de fantastiska spel. Grid -serien har alltid haft ett lite mer arkadlikt upplägg utan att göra det orealistiskt och allt för NBA Jam om ni hänger med på vad jag menar.

Grid Legends låter faktiskt spelaren välja hur man vill spela. Det går att justera massor av saker eller bara köra som det är i standardläge. Jag skulle tippa på att de allra flesta väljer standardläge och inte bryr sig så mycket om att justera saker och ting. Det finns andra spel för sånt.

Team GTDR-BPTFS
Jag tillhör racingteamet GTDR-BPTFS (Gasa till det rasar – Bromsa på tok för sent) och då passar de här spelen som handsken. Coders har tagit tillbaka rivalitetssystemet, det som gör att om man råkar – kan vi kalla det – köra lite ojust mot någon, till exempel genom att använda en konkurrent som bromskloss i en tight kurva, blir denna förare sur på dig och blir på så vis en fiende på banan. Det gör i sin tur att den fienden tar alla chanser att trycka till dig när ni är nära. Jag har nog lyckats göra majoriteten av konkurrenterna till fiender på vissa banor och de skyr inga medel för att göra livet surt för mig. Jag har blivit prejad som om jag vore rånaren i en flyktbil som ska stoppas till varje pris.

Snyggt
Spelet är snyggt och bilarna är tuffa. Bilarna beter sig som bilar bör göra, självklart med lite undantag här och där – så som att de klarar mer stryk än de någonsin skulle göra. Det är lätt att fastna i bara en bana till och spela längre än man någonsin tänkt. Det är ett bra betyg.

Handling
Coders har sedan länge adderat en handling till sina bilspel, en röd tråd som ska göra spelaren mer engagerad. Personligen bryr jag mig inte om det alls, utan trycker bara bort då jag vill köra bil och inte var med i en dramaserie eller såpa om man hellre vill. De har varit rätt smarta och har skådespelare agera mot en greenscreen, vilket förmodligen sparat många timmar för utvecklarna. Skådisarna gör sitt jobb, men de lär knappast vinna några Oskars.

Xbox Gamepass
Vi har spelat Grid Legends på Xbox Gamepass och då är det ett förträffligt spel att plocka upp lite här och där. Man kan spendera timmar med det, vilket jag själv är beviset på, men hade jag köpt det hade jag nog rynkat lite på nästan då soppan ibland kan känna lite tunn. Vissa banor och vissa race ska man bara ta sig igenom, men jag ser mer fram mot att komma i mål än att köra loppet. Lyckligtvis är det färre sådana banor än de jag verkligen gillar att köra och nästan blir snopen när jag går i mål då jag tyckte att det gick för fort.