Visste du att...
8.5

Fifa 06

Massor av spelare och lag – allt för fotbollsfanset.

Det är den här tiden igen. Den tiden då alla sportspelen släpps. De årliga uppdateringarna och det här året är inget undantag. Vänta nu, har jag inte använt den början tidigare? Jävlar, att det ska vara så, att man återupprepar sig – för det gör ju inte spelbolagen med sina nya versioner år efter år av samma spel. Okej, det var en taskig passning – som heller ingen kommer att lyssna på. Så nog om det.

Fifa 06 har förändrats en hel del från föregående år, det liknar faktiskt konkurrenten Pro Evolution Soccer vid en snabb anblick. Som vanligt finns alla riktiga spelarnamn och lag med i spelet. Även ansiktslikhet, man ser att det är Fredrik Ljungberg med flera. Det är kul och förhöjer spelet, men nej, det är inget nytt under solen. Det är sådant vi har vant oss att förvänta.

Passningsspelet är bra, men behövs inte i alla lägen. Fifa 06 är lite av solorädernas spel. Det är bara att kuta mot mål och vicka lite på högerspaken som innehar alla finter med mera. Okej, det kanske inte är så lätt, men ibland känns det nästan så.

Målvakten kan göra misstag och det irriterar mig enormt. Om det vore dumma returer eller något sådant vore en sak, men att han ska tveka att kasta sig över bollen – det är en helt annan.

Vill man vara lite mer än bara en spelare, då kan man inta rollen som manager för ett lag. Då hanterar man spelandet, finanserna och spelarköp med mera. Det gör att det blir lite mer utmaning och så känner man mer viljan av att prestera.

Som vanligt gör sig spelet bäst när man spelar med vänner. Att spela online gör det lättare dessutom – så man slipper massa nissar i hemmet.

Fifa 06 är ett mycket bra spel. Det är inte lika bra som Pro Evolution Soccer 5 tycker jag personligen, men det är upp till var och en att välja. Det finns två läger kring vilket spel som är bäst, du gör bäst i att själv test båda och själv avgöra vilket du vill spendera tid med.