Visste du att...
7.5

Drive

#Drive

Något jag uppskattar är att de nyttjar taggen till namnet, även om vi kommer att ignorera den i recensionen och i spelets titel för alfabetiska ordningens skull.

Kör så länge och långt du kan
Drive är baserat på ett simpelt upplägg, det gäller bara att köra så långt man kan. Ju längre man kör, desto mer poäng inkasseras.

Man skulle kunna säga att det är ett plattformsspel i en bil. Det gäller att undvika att krocka, köra ifrån polisen och annat rätt sedvanligt i ett bilspel. Men man måste också hålla koll på bensinen och bilens skada. Två saker man kan köra igenom en verkstad eller bensinstation för att åtgärda. Man kan även plocka upp lite så kallade pick-ups längs vägen på samma sätt och dessa förser spelaren med olika saker, till exempel en vägplog som gör att man kan köra på allt i sin väg.

Nya banor låses upp via vykort och banorna är rätt varierande både till utseende och svårighet. Grundfilosofin är den samma, så banorna blir dock inte jättevarierande. De kapsyler man samlar in längs banan kan man använda för att köpa nya bilar och de bjuder i sin tur på annorlunda köregenskaper.

Charmigt
Drive är ett charmigt och spel som kan irritera då det blir mycket ”trial and error” längs vägen. Allt som allt känns Drive som ett fräscht bilspel och det gör sig bra på Switch.