Visste du att...
8.5

No Straight Roads

Rock is Dead

Det är bara EDM som säljer säger skivbolaget.

Bunk Bed Junction vill spela rock
Mayday och Zuke utgör indierockbandet Bunk Bed Junction. Efter en misslyckad audition hos skivbolaget No Straight Roads får de höra från producenterna på bolaget att rocken är död, det enda som säljer är EDM och efter detta försök är rock bannlyst i staden. Med en misstanke om att No Straight Roads har något i kikaren – och att rocken besitter en kraft som ingen rår på – revolterar Mayday och Zuke mot beslutet och bestämmer sig för att ge rockmusiken tillbaka till folket.

Handlingen sätter direkt kursen för vad spelet frambringar för känslor. Det är en härlig historia med budskapet tydligt utmejslat mellan raderna – att musik skapat av människor och deras instrument är bland det viktigaste vi har. Mayday och Zuke har också de sina säregna karaktärsdrag som gör de minnesvärda och lätta att tycka om.

Spelet är en blandning mellan tredjepersonsäventyr och rytmbaserad spelmekanik. Spelaren kan när som helst byta mellan våra huvudkaraktärer och använda deras instrument för att besegra motståndet. Därför behöver man hoppa, attackera och tajma manövrar mot fienderna – allt i takt med musiken.

Vi gillar det
No Straight Roads är en härlig saga, här finns mycket att avnjuta och utmaningar att bita i. Vi gillar det skarpt.