Visste du att...
6

Dead to Rights Retribution

Det är inget underverk, men det är rak action och du får precis vad du förväntar dig.

Dead to Rights är lite av spelens svar på Jean-Claude van Damme-filmer. Det är inte någon form av hjärngympa eller konstnärlighet, utan det är lättsam underhållning. Man vet vad man får, inte mer, inte mindre.

Jack Slate och hans bulkiga hund Shadow är huvudpersonerna i spelet. De är båda, förmodar jag, poliser. Spelaren kontrollerar båda karaktärerna och trots att Slate kan skjuta vapen och slåss som proffs-MMA-fighter är det Shadow som är den våldsamma. Han smyger fram på sina fiender och biter sönder dem. Jodå, spelet rekommenderas från 18 år. Slate hanterar alla vapen han korsar med bravur, men hela han är ett vapen. Slag och sparkar är blixtsnabba när han inte har vapen och efter en väl genomförd slagserie kan han även avsluta en giftig specialattack. Dessa varieras beroende på vilka vapen som Slate har i sina händer, oftast är det bara ett benbrott eller en nacke som bryts av – men har han ett vapen i handen kan han kombinera dessa i slagserien. Min favoritavslutning är när han avslutar, efter två initiala slag, med en fotbollsspark på den gnyende fienden. Att göra en sådan här attack kräver bara en knapptryckning, så det är en lätt sak att utföra.

Längs Slate och Shadows väg stöter spelaren på diverse olika omgivningar. Allt från skyskrapor till trasserade sportanläggningar – och en fyr som jag personligen spenderat på tok för mycket tid på. Som jag började den här texten med, så handlar det inte om någon hjärnstimulerande upplevelse. Det som däremot kommer igång är blodcirkulationen då det gäller att vara flink i fingrarna och pulsen då det är en väldig massa action – hela tiden. På samma sätt som spel i den här genren inte tar spelandet till högre höjder, bjuder de i stället precis på vad man förväntar sig. Efter att jag spelat igenom hela spelet – på svåraste svårighetsgraden då jag var lite achievement-sugen – är jag nöjd med upplevelsen.

Är du sugen på ett beat’em up-spel, då är Dead to Rights Retribution ett spel som jag kan rekommendera dig att titta närmare på. Det är inget underverk, men det är rak action och du får precis vad du förväntar dig.