Visste du att...
8.5

Dandara: Trials of Fear Edition

Dandara: Trials of Fear Edition är en deluxeutgåva av ett redan ypperligt spel

Med en värld i ruiner och de goda krafterna i djup sömn finns nu bara ett hopp kvar. Hennes namn är Dandara och det är henne vi ska få följa genom alla prövningar som denna mystiska värld har att ge.

Dandara kan helt sonika inte gå åt vänster eller höger utan endast hoppa från plattform till plattform, utan någon hänsyn till de fysiska lagarna. Kontrollen är finjusterad att hjälpa spelaren på traven så det går snabbt och lätt att förflytta sig i världen. Ovanpå detta avvikande sätt att röra på sig ska Dandara då lösa pussel och besegra fiender.

Efter en något vänlig introduktion drar det igång på riktigt och då gäller det verkligen att hålla tungan rätt i mun när projektilerna viner och monstren avancerar. Spelvärlden expanderar snabbt och kan utforskas åt vilket håll man så önskar. Campingplatser finns utspridda här och där. Här kan spelaren återhämta sig, spara och uppgradera Dandaras färdigheter med salt – spelets valuta.

Som spelare är det lätt att kapitulera till den visuella stilen. Miljöerna skiljer sig mycket åt och musiken bidrar väl till den mystiska stämningen. Att utforska den här världen är inte bara intressant rent spelmekaniskt, man vill även veta hur det ska gå för allihop.

Dandara: Trials of Fear Edition bygger vidare på originalspelet med tre nya sektioner på kartan, en ny boss att möta och andra poleringar. Vi kan varmt rekommendera det, särskilt för spelare som är ute efter något att verkligen bita i.