Visste du att...
6.5

Constantine

Keanu Reeves senaste rulle Constantine har rullat ut på biograferna och går nu även att finna på spelhyllorna.

Karaktären John Constantine är lite av en antihjälte, han kedjeröker och har svingat en butelj eller två i sina dagar. Innan lunch alltså.

Han har en förmåga att kunna resa mellan två världar – den vi lever i och i en mycket varmare som tillhör helvetet. Den här möjligheten gör att spelytor kan dubblas i storlek, först går man in i den vanliga världen och där fastnar man med ett problem. John hoppar sedan in i helvetesvärlden, löser problemet där andra medel finns och hoppas sedan ut till vardagen igen. Det är dock inte riktigt så lätt, men i princip är det så det funkar.

Reeves har självklart inte lånat ut sin stämma till spelet, då hade förmodligen budgeten sprängts duktigt. I stället har en person försökt låta som Reeves, ibland lyckas han okej men oftast låter det bara ansträngt.

Omgivningarna är mörka men inte nog påfrestande för att man ska känna att om man misslyckas kommer världen att förgöras. Ibland kommer det något smart och nästan innovativt inslag, men ofta är det bara en variant av befintligt spelande som Constantine bjuder på.