Visste du att...
7.5

NFL Street 2

Take it to the streets!

Det var inte alls länge sedan NFL Street dök upp i Sverige och nu är uppföljaren här rekordsnabbt. Det beror inte på att de programmerat spelet så snabbt, utan för att det första spelet släpptes mycket tidigare i USA och uppföljaren är mer i synk med våra vänner på andra sidan Atlanten.

I uppföljaren är det samma sak som gäller som i första spelet, det vill säga att spela amerikansk fotboll utanför de stora arenorna – for the love of the game. Hårda tag tillhör standarden i den amerikanska fotbollen och när det sedan spelas på gatan tenderar det att gå ännu hårdare till. Man kan även ta hjälp av saker som en vägg, blir man trängd kan man ta ett par snabba steg längs väggen för att komma förbi den dykande försvarsspelaren. Sedan kan man hålla in en knapp så hånar man automatiskt killen som satt som ett frimärke i väggen.

Problemet med amerikansk fotboll, för oss normalintresserade svenskar, är att det är för komplicerat. Man vet aldrig riktigt 100 procent vad som är vad i speluppläggen och det gör att de oftast blir rätt ointressanta spel, men där lyckas NFL Street 2 bättre då upplägget är förenklat. Man behöver inte vara ett fan för att förstå det hela. Klart att det fortfarande är betydligt mer komplicerat än att spela ett fotbolls- eller hockeyspel, men varför inte prova något nytt?