Visste du att...
Collidalot grunka munka games
7.5

Collidalot

Collidalot armbågar sig bestämt in på partyspelscenen med ett enkelt koncept som är svårt att bemästra.

Krocka en massa
Krocka ofta – som titeln insinuerar – är det tänkt att spelarna ska göra i någon av de unika skepp som finns att tillgå. Sett ovanifrån utspelar sig varje match på en yta som ryms på skärmen. Linjer i olika former utgör själva banan, där skeppen kan låsa sig fast på, då målas de efter skeppets färg i takt med att man glider fram.

När spelarnas gröna, röda, blåa linjer täcker arenan fylls det samtidigt upp mätare för offensiva handlingar eller att öka farten ytterligare – som världens mest aggressiva spårtrafik. Varje skepp har varsin unika superattack, alla kan garanterat hitta det skepp som passar ens spelstil bäst. Man överlever inte krockar mot farliga ytor och är man utanför skärmen för länge dör man också.

Flera sätt att vinna
Beroende på vad för inställningar matchen har kan man vinna på olika sätt, antingen genom att färga banan tillräckligt mycket eller knuffa ut tillräckligt många spelare. Banor finns det gott om, men skeppen kunde ha fått aningen mer personlighet och design som skiljer dem åt.

Kompisgänget hemma i soffan gör spelet som bäst
I träningssyfte går det att spela mot datorstyrda fordon, men självklart är det tillsammans med mänskliga spelare som spelet skiner. Tempot är skyhögt och det tar tid att lära sig alla små finesser kring hur man tar sig runt på banan på snabbaste sätt och samtidigt undvika stridslystna motståndare. Mitt bland ögonblicksbeslut och överraskande comebacks smyger sig adrenalinet på. För ett lågprisspel finns här tillräckligt många alternativ för att skapa matcher efter eget tycke. Collidalot underhåller snabbt och lätt, för en lägre prislapp är valet inte svårt.