Visste du att...
8

Art of Rally

Art of Rally

När man startar Art of Rally dyker det upp en lite annorlunda meny upp som bland annat vill att mans ka välja blodgrupp. Det fyller – vad jag kan se – ingen funktion över huvud taget, men är nog något för att understryka farorna med rally. Kanske?

Övning ger färdighet
Innan man kommer i gång får man köra runt lite på en övningsbana och där kan man ställa in sin bil. Det tog lite justerande innan bilen betedde sig som jag vill och som jag anser att en riktig bil skulle fungera. Sen ger man sig ut i 1967 och rally där ser man bilen snett uppifrån, lite som om en kameradrönare flyger efter bilen. Spelet ser simpelt ut, minst sagt, och det är det väl också. Det är det som är charmen med det.

Banan är relativ smal och det gäller att planera sin körning då man åker på fem sekunders tillägg och får starta från stillastående om man råkar åka ut för långt. I och med att man ser bilen uppifrån tappar man lite av fartkänslan och det är rätt enkelt att köra alldeles för snabbt in i kurvorna. Det blir en del fem sekunders tillägg initialt.

När man klarar av 1967 hoppar man framåt i tiden och får nya bilar att ratta. Banorna är kanske inte jättevarierande, men det är inget att klaga på. Bilarna är klassiker och även här är variationen helt okej. Motorljudet är faktiskt rätt mäktigt och det är det man får köra på lite för att uppskatta hastigheten.

Allt som allt är Art of Rally charmigt och det bjuder på en hel del nöje. Det ingår i Game Pass, vilket gör att det definitivt är en nedladdning om du är prenumerant.