Visste du att...
7

Worms Rumble

Worms Rumble

Team 17:s aggressiva maskar brukar vara ett rätt stressfritt spelande med en massa humoristiska inslag och det är nog vad de flesta förväntar sig från en ny Worms-titel.

Galen action
Senaste Worms-titeln heter Worms Rumble och dem bjuder på allt annat än det man är van vid när det gäller Worms-spel. Taktiken och att försöka hitta rätt och mest effektiva attacker är utbytt mot ett flerspelarupplägg där man har lite tid att gå vinnande ur varje strid. Trendiga Cross Play också, så man kan spela mot alla typer av spelenheter och inte bara samma som man sitter på själv.

Death Match
Upp 32 galna maskar i alla mot alla där det i princip gäller att eliminera mest och bita i gräset så få gånger som möjligt. Här har man hur många liv som helst på sig och det är nonstop action. De vapen man har till sitt förfogande är kreativa och följer Worms-standarden.

Last Teams Standing och Last Worm Standing
Här gäller samma regler som ovan, men man har bara en mask på sig och då gäller det ju att vara lite smartare än i Death Match.

Nytolkningar av klassiska spel är inte alltid välkomna, men Worms Rumble faller nästan inom samma ramar som originalen, bara att det går så mycket snabbare. Det gör att de som gillar de klassiska spelen kan ta till sig titeln och för de som vill ha action hittar också hem. Vi testar spelet på Xbox, men det finns till fler format. Fördelen och anledningen att vi spelar på Xbox är för att det ingår in Game Pass och då är ”gratis” att spela såvida man är en betalande prenumerant – vilket är en klar fördel självklart.