Visste du att...

Netgear släpper Nighthawk WiFi i Sverige

Netgear Nighthawk RS300 WiFi 7

Netgear Nighthawk RS300 har WiFi 7-hastighet och bättre prestanda utan signalstörningar från grannarnas nätverk – säger Netgear. Vi tror på dem då det är det som Wifi 7 stoltserar med.

RS 300
Nya Nighthawk RS300 gör det möjligt för prismedvetna konsumenter att använda WiFi 7 och nå hastigheter upp till 9,3 Gbps, vilket är 2,4 gånger snabbare än WiFi 6. Med 320 MHz-högkapacitetskanalerna kan upp till 100 enheter anslutas, så att alla i hemmet kan uppfylla sina vardagliga behov utan att oroa sig för dålig anslutning. Tidigare har Wifi 7 varit jäkligt dyrt, men nu via RS300 är tröskeln lite lättare att ta sig över.

Snabb och med ultralåg latens
RS300 är en WiFi 7 Tri-band-router som gör det möjligt att få en snabb uppkoppling på 6 GHz-bandet, som fungerar som en motorväg där hastigheten inte störs eller påverkas av grannarnas nätverk och antenner. Den slimmade och stilrena designen med den högpresterande antennen ger en WiFi-täckning på upp till 175 kvadratmeter. RS300 är dessutom utrustad med en 2,5Gig-internetport, två 2,5Gig-portar och två 1Gig-portar, så att både trådlösa och trådbundna enheter kan anslutas samtidigt.

Allt använder wifi
Det växande antalet WiFi-enheter som letar sig in i våra hem innebär en belastning för vanliga hemmanätverk. I många hem utsätts familjens router för ett enormt tryck när alla är på nätet samtidigt, och de flesta familjer med aktiva spelare i hushållet känner alltför väl till ljudet av högljudd frustration från spelrummet när nätverket inte håller måttet.

Med en kombination av den senaste hårdvaran och en mjukvara garanterar Nighthawk RS300, med 20 procent högre dataflöde och 6 GHz-stöd, att det inte längre finns någon anledning att frukta en nätverkskrasch, inte ens när nätverket är som mest pressat. Oavsett om du streamar video i 4K, streamar musik i hela hemmet, spelar i AR och VR (vem som nu gör det?) eller väntar på att kartan ska bli mindre i någon Battle Royale-spel ger nya Nighthawk RS300 en sömlös upplevelse.

Tekniska specifikationer
• 2,4 gånger snabbare än WiFi 6
• Ultralåg latens för realtidsreaktion
• Snabbare anslutningar genom att kombinera två WiFi-band
• 2x maximal bandbredd med 320 MHz-högkapacitetskanaler
• 20 % mer dataöverföring med 4K QAM-modulering
• 6 GHz WiFi-band för blixtsnabb prestanda
• Mer konsekvent hastighet tack vare mindre WiFi-interferens från andra nätverk
• Upp till 9,3 Gbps WiFi-hastighet
• Täcker upp till 175 kvadratmeter
• 2 x 2,5Gig- och 2 x 1Gig LAN-portar
• Ansluter upp till 100 enheter
• Enkel fildelning – Anslut ett USB-minne till routerns USB-port för att enkelt dela filer.

4490 kronor
Finns i butik den 26 juni och prislappen är inte liten, men mycket mindre än vad det kostat tidigare. 4490 kronor är det rekommenderade priset.