Visste du att...

Norden tar plats på Gamescom i augusti

Norden visar upp sig

De nordiska länderna är den officiella partnerregionen för Gmescom 2024 meddelade de idag, men det trodde vi att de har varit typ sen Hedenhös tid.

Danmark, Finland, Island, Norge, Sverige och Estland
Det låter lite som en tysk, fransman och Bellman – med att ha Estland där. Tydligen så har vi rätt nära samarbete med dem och då kände det logiskt kanske – eller så betalar de en del av ytan och då kändes det jättelogiskt… Det nya med det hela förefaller vara att nu är Norden den officiella partnerregionen för årets Gamescom. Exakt vad det innebär vetesjutton, men vi förmodar större yta och mer fokus på Norden – och Estland.

Totalt är cirka 15 000 personer anställda inom spelindustrin i de nordiska länderna. Med cirka 1 400 företag som utvecklar olika typer av spel och en total omsättning på nästan sju miljarder Euro är regionen en av de starkaste och största i Europa.

”De nordiska länderna är stolta över att vara partnerregion för Gamescom 2024. Under de tio år som har gått sedan vi var partnerregion för första gången har Gamescom bara vuxit i betydelse och inflytande på den globala spelindustriscenen. Den nordiska spelindustrin har också vuxit: vi skapar spel, banar väg för nya genrer och utforskar teknologier. Några av de största nordiska spelen slog igenom på gamescom. Det är den bästa platsen för den nordiska spelindustrin att möta spelarna.” säger Per Strömbäck, ordförande för Nordic Game Institute.