Visste du att...

Mer gaming-produkter från Ikea

Mer gaming från Ikea

Ikea har redan jobbat med Asus för att ta fram diverse mer eller mindre nödvändiga speltillbehör. De fick tydligen blodad tand och nu kommer kollektionen Brännboll som känns mer Ikea och kanske lite mindre gaming.

Brännboll
Ikea tar ännu ett steg in i gamingvärlden med lanseringen av sin senaste kollektion, Brännboll, som lovar att förändra spelets regler när det kommer till bekvämlighet och stil i hemmamiljön. Med fokus på att möta de skiftande behoven hos både gamers och deras hem, presenterar kollektionen tjugo mångsidiga produkter som inte bara höjer spelupplevelsen utan också smidigt smälter in i hemmets övriga inredning.

Den globala gamingcommunityn växer i rasande takt och rymmer nu 3,3 miljarder (siffra från Ikeas pressmeddelande, men det stämmer säkert när man tar med mobilspelare och alla andra former av spelande) entusiaster världen över. Med detta i åtanke har Ikea tagit sig an utmaningen att erbjuda smarta lösningar för spelentusiaster som inte bara värdesätter funktionalitet utan även stil och mångsidighet. Brännboll bygger på föregående samarbete mellan *Ikea* och Republic of Gamers, och fortsätter att utforska hur man skapar en bekväm och engagerande gamingmiljö som passar alla.

Philip Dilé, Produktutvecklare på Ikea of Sweden, kommenterade lanseringen och sa ”Med Brännboll omfamnar vi idén att gaming är för alla och hör hemma överallt i hemmet. Det handlar om att göra det enkelt för människor att skapa utrymmen som är anpassade för gaming, boende och allt däremellan. Vi hoppas att den här kollektionen ska uppmuntra vänner och familjer att umgås och skapa glädje och samhörighet genom gemensamma gamingupplevelser.”

En av de mest banbrytande produkterna i kollektionen är den uppblåsbara stolen, som tar inspiration från tidigare mindre framgångsrika försök med uppblåsbara möbler. Dessutom innehåller kollektionen en gamingstation utrustad med praktiska funktioner som vikbar bordsskiva, integrerad förvaring för PC-torn och kabelhantering, vilket gör den till en mångsidig och praktisk lösning för gamingbehov.

Förvaringslösningar är också en viktig del av Brännboll-kollektionen, med alternativ som väggmonterade skåp, hjulförsedda sidobord och multifunktionella korgar som alla bidrar till att skapa en organiserad och flexibel gamingmiljö. Tillbehör och dekorativa element, såsom musmattor, mattor och plädar, är också tillgängliga för att ge en personlig touch till spelutrymmet.

En annan framträdande egenskap hos Brännboll-kollektionen är dess nyskapande estetik som hämtar inspiration från den pulserande världen av streetsport. Med livfulla färger och atletisk energi skiljer sig kollektionens design markant från den traditionella mörka gamingestetiken och erbjuder istället en unik och lekfull stil.

David Wahl, designer på Ikea of Sweden, diskuterade skapandet av den innovativa Brännboll-fåtöljen och sa ”Fåtöljen är inspirerad av hur människor rör sig när de gamear och jag ville skapa en stol som aktiverar gamearen, för att förstärka interaktionen. Denna koppling mellan gamearen och spelet kan förhoppningsvis leda till en mer engagerande och uppslukande upplevelse.”

Brännboll-kollektionen representerar således inte bara en ny era för Ikea i gamingvärlden utan också en spännande möjlighet för spelentusiaster att förvandla sina hem till ultimata gamingdestinationer som kombinerar stil, komfort och funktionalitet på ett innovativt sätt.

September
Kollektionen Brännboll lanseras på alla Ikea-marknader i september 2024.

En typisk gamer fångad i en gamingstund…