Visste du att...

Test: Trust GXT 923W YBAR – Gamingmus

Trust GXT 923W YBAR

Vi har haft nöjet att testa en trådlös mus från Trust med det klingande namnet av GXT 923W YBAR. Jo, rätt krångligt och det står inte ens på lådan den kommer i, utan där nöjer de sig med att skriva Wireless Gaming Mouse. Kanske lika bra att hålla det enkelt.

Vid första anblick
Det är en snygg ren design på musen och bara gnällspikar funderar om vitt hölje för fingrarna är ett bra val. Men efter Covid-tider tvättar vi händerna oftare – även snusare? Den trådlösa mottagaren sitter på undersidan och är faktiskt lite klurig att få ut om man har korta naglar. Det är en USB-A och här kan det bli ett problem om man sitter med en nyare dator där de ibland – idiotiskt nog – har valts bort. Men allt som oftast har man USB-portar i mängder och det är inget problem, dock värt att poängtera.

I handen
Det som märks på en gång är att musen är lite plastig. Inte så den känns billig eller otrevlig, bara att den inte har samma tyngd i sig som många av konkurrenterna. Den har heller inte samma prislapp, men priset ska inte vara en anledning för vad man tycker om en produkt, men självklart en faktor.

Det är inte någon mjuk stuns när man klickar på den, men det ger bra feedback och klickljudet är rätt markant såvida man använder det för verifiering på att man faktiskt klickade på en länk till exempel. Att spamma en länk på nätet ger sällan snabbare sidladdning, men att prata högre engelska ger inte mer förståelse i Frankrike heller. Det är bara sånt vi gör av någon anledning.

Skrollhjulet har en lite slipande känsla, som att det inte riktigt snurrar fritt. Motståndet är det som gör att man får känslan för hur mycket man skrollat, men det markerar också skillnaden från den här musen till en som kostar mer än dubbelt så mycket.

Plastigheten på gott och ont. Det gör att den känns lite tanig, men å andra sidan är det en lätt mus. Den är bekväm att hålla och arbeta med. Spelandet klarar den av utan problem, i alla fall för en hobbyspelare. På tal om plastigheten, 68 procent av plasten är återvunnen.

Reser man mycket och gärna vill ha en mus med sig är det här ett bättre alternativ än många av de så kallade resemössen. Lätt att använda, bra batteritid och man stänger av den när den inte används för att spara batteri.

Trusts spelmus är bra och klarar av det den bör klara av. Sedan är det upp till var och en om man vill ha en tyngre och mer solid mus eller hellre har en lättare variant.