Visste du att...

Nintendo visar upp gameplay från Super Mario Bros Wonder

Super Mario Bros Wonder

I dagens Super Mario Bros Wonder Direct, som är ett rätt långt namn på en digital presentation, visade Nintendo nästan 15 minuter av filmklipp med nya spelupplägg, power-ups och Wonder-effekter.

Mario i 2D är tillbaka
Gör dig redo att hoppa in i det oväntade med Super Mario Bros Wonder som är helt ny Mario-underhållning och det första 2D-sidscrollande Super Mario Bros-spelet på över 10 år. Med ett nytt kungarike, som går under namnet Flower Kingdom, att utforska och olika spelbara karaktärer introduceras också Wonder Flowers som är spännande föremål som skapar överraskande effekter.

I Super Mario Bros Wonder bjuder prins Florian in Mario och hans vänner till Flower Kingdom, ett inte så avlägset land strax bortom Mushroom Kingdom. Men Bowser, kungen av Koopas, har andra planer. Med bara en enda beröring av den mystiska Wonder Flower smälter Bowser samman med prins Florians slott. Tack vare Bowsers nyvunna krafter sprider sig kaos över landet. Nu är det upp till Mario och hans vänner att stoppa Bowser och rädda kungariket.

Några funktioner och höjdpunkter från Wonder

Ett rike fullt av variation
Flower Kingdom består av sex olika världar som omger öarna Petal Isles, vilket ger dig totalt sju områden att utforska. Färdas över flera öar, dyk ner i havet och utforska grottor. I varje värld väntar ett stort utbud av banor, och du kan till och med gå fritt genom öppna områden som du hittar på världskartan.

Wonder Effects
Wonder Flowers lever på världens mystiska krafter och frigör dem när de blommar. När du vidrör en Wonder Flower på en bana utlöses en Wonder-effekt som orsakar dramatiska förändringar. Rören kan börja röra sig, terrängen kan luta, ditt perspektiv kan förändras eller så kan du sväva genom rymden. Det finns till och med Wonder-effekter som kan förvandla din karaktär till en Goomba eller en Spike-Ball.

Karismatiska karaktärer
Förutom Mario kan du också spela som Luigi, Peach, Daisy, den blåa Toad eller gula Toad, och till och med Toadette. De fungerar alla på samma sätt, så välj din favorit eller blanda det med någon annan. Yoshis och Nabbit tar inte skada, så de är ett smart val om du letar efter en mer lättsam upplevelse.

Mängder av Power-ups
I Super Mario Bros Wonder debuterar nya power-ups som Elefantfrukten, som gör att Mario och några av hans vänner kan förvandlas till elefanter. Använd din vikt och din näsa när du svingar snabeln för att attackera fiender, förstöra block och springa över stora gap. Med bubbelformen kan du blåsa bubblor som kan användas för att fånga fiender på avstånd. Borrformen gör det enkelt att hantera spetsiga eller hårdhudade fiender. Den gör också att du kan gräva och röra dig genom marken.

Låt inte fiender härska obehindrat
När det gäller fiender kommer du att stöta på nya förrädiska sådana när du traskar genom Flower Kingdom. Hoppycats kopierar dig och hoppar när du hoppar. Melon Piranha Plants spottar ut frön från sina munnar. Kondarter flyger mot dig och sticker in sina näbbar i dig. Maw-Maws äter allt som kommer för nära deras gapande munnar. Det finns många nya fiender för dig att upptäcka.

Använd en Badge
När ditt äventyr fortskrider kommer du att kunna tjäna in en mängd olika märken i spelet, vart och ett med sin egen speciella förmåga.

I lokal multiplayer kommer varje grupp av spelare att använda samma badge.
• Förbättra din förmåga att hoppa över väggar med Wall-Climb Jump-märket.
• Utrusta dig med Dolphin Kick-märket för att få fart under vattnet.
• Ladda upp ett rejält språng med Crouching High Jump-märket.
• Skjut rankor i luften och håll fast vid väggar med märket Grappling Vine.
• Bli osynlig för dina fiender (och dig själv) med osynlighetsmärket.

Fyra spealare
Upp till fyra personer kan spela lokalt på samma Nintendo Switch-konsol. Om en spelare besegras i lokal co-op kommer dennes karaktär att sväva runt banan som ett spöke. Om en annan spelare når dem innan tiden rinner ut kommer de att hoppa tillbaka direkt och gruppen förlorar inga liv. Om någon spelar som en Yoshi kan du hoppa upp på deras rygg och rida runt dem på banan.

Spela online
När du spelar online har du möjlighet att skapa ett rum för att umgås med dina vänner. I ett delat rum kan du se vilka banor dina vänner spelar, spela samma bana tillsammans och till och med förvandla de flesta banor till en vänskaplig tävling.

Även när du spelar själv kan du, om du ansluter online, se andra spelare från hela världen på banor och på världskartan som njuter av spelet i realtid och som visas som skuggor. Du kan också komma tillbaka till livet genom att röra en annan spelares skugga.

Dessutom kan du hjälpa andra onlinespelare genom att placera en standee som de kan använda för att återuppliva spöken. Placera dem kreativt i tuffa områden för att verkligen hjälpa någon. Spelet visar till och med hur många som har använt din standee-assist.

Kika på gameplay från Super Mario Bros Wonder

20 oktober släpps Super Mario Bros Wonders

…då kommer många att stanna hemma från skolor och arbetsplatser…