Visste du att...

Svenskt spelföretag betalar en massa skatt i Ryssland

Embracer får en negativ strålkastare på sig

Det var väl inte helt oväntat att fler svenska företag och dess ägare skulle bedriva verksamhet i Ryssland fortfarande.

Skatt
Kyiv School of Economics har släppt en rapport som säger att företag betalade hela 38 miljarder i skatt i Ryssland. Det företaget som betalade mest av de svenska företagen som listades var Embracer som har sitt säte i Karlstad. Skittråkigt.

Om vi inte är ute och cyklar har några av företagen som Embracer äger relativt stora studior i både Ryssland och Ukraina. Någon kommer gräva i det här mycket mer och där kommer nog några av svaren kring deras ryska verksamhet att listas. Kanske Aftonbladet har en lucka i schemat nu när vi alla vet att DJ Mårdhund har ett sommarhus i Överkalix med sommarvatten. Eller så håller de på att avslöja Günther och Dr Bombay. Är han ens en riktig doktor!?!?

Läs nyheten hos SVT här.