Visste du att...

Google meddelar diverse uppdateringar för sina enheter

Google uppdaterar

Google Feauture Drop innehåller en massa saker och vi lät framtiden översätta informationen åt oss då det är sol idag…

Googles senaste Feature Drop är här och den är fullpackad med användbara verktyg och uppdateringar för din Pixel-telefon, Pixel-klocka och Fitbit-enheter. Dessa börjar rullas ut till enheter idag och kommer att fortsätta under de kommande veckorna.

Nödsituationer
Använd din röst för att be Google Assistant på din Pixel-telefon att starta delning i nödsituationer eller att schemalägga en säkerhetskontroll för lite extra sinnesfrid. Om du är ute och springer på kvällen kan du bara säga: ”Hej Google, starta en säkerhetskontroll i 30 minuter.” Om du inte svarar på din säkerhetskontroll inom den angivna tidsperioden kommer dina nödkontakter att meddelas och din realtidsposition kommer att delas.

Ökad säkerhet på vägen
Kraschdetektion i bilen på Pixel har hjälpt till att hålla förare säkra sedan lanseringen 2019, och nu kan den även hålla nära och kära informerade om du har varit med om en allvarlig krasch. Utöver att kontakta nödtjänster kan den dela din realtidsposition och samtalsstatus med dina nödkontakter.

Pixel 7 Pros Macro Focus finns nu tillgänglig för video, så att du kan skapa storslagna videor av de minsta detaljerna, som fjärilar som fladdrar eller blommor som vajar i vinden. En Pixel-enhet som visar Macro Focus för video på Pixel 7 Pro; telefonens skärm visar en närbild av en sköldpaddas skal när den använder läget Macro Focus video. Enklare handsfree-foton Pixel 6 och nyare telefoner låter dig nu ta självutlösta foton genom att helt enkelt lyfta handen för att starta timern efter att ha ställt in den på 3 eller 10 sekunder.
En Pixel-enhet som visar funktionen Palm Timer. En person håller upp handen och telefonen känner av det. Uttryck dig med imponerande bakgrundsbilder

Nu på Pixel 6 och nyare telefoner kan du ge liv åt dina favoritminnen av vänner och familj med Pixels nya cinematiska bakgrundsbilder. Pixel använder AI för att omvandla dina 2D-bakgrundsbilder till dynamiska 3D-miljöer för en verkligt magisk look. Och med nya emoji-bakgrundsbilder kan du också blanda och matcha över 4 000 emoji med olika mönster och färger för att skapa levande bakgrundsbilder som passar din personlighet och stämning.

Högtalare gör transkribering av inspelningar till en lek med hjälp av etiketter för talare. Från och med nästa vecka kommer användare med Pixel 6 och nyare telefoner kunna exportera transkriptioner till Google Dokument, generera videoklipp med talarettiketter och söka efter talare inom inspelningar.

En bild av Recorder-appen på en Pixel-telefon. Snabb åtkomst till smarta hemkontroller
Få snabb åtkomst till dina favorit-smarta hem-enheter direkt från din Pixel-låsskärm när du använder Google Home-appen. Använd den omgjorda hempanelen för att släcka lampor, justera temperaturen, se dina kameror och mer. En bild av en Pixel-telefon som visar den omgjorda hempanelen i Google Home-appen.

Smartare haptik
För Pixel 6a och Pixel 7a kan Pixels anpassningsbara haptik nu minska vibrationens intensitet när den upptäcker att den befinner sig på en hård, plan yta som ett bord.

Laddning som anpassar sig efter dina vanor
Adaptive Charging använder nu Google AI för att förlänga livslängden på ditt Pixel-batteri. När du kopplar in din telefon kan den förutsäga en lång laddningssession baserad på dina tidigare laddningsvanor och ladda upp till 100% en timme innan det förväntas att den kopplas ur.

Nya röster för Google Assistant
Google Assistant låter nu mer naturlig och relaterbar för ännu fler användare med två nya alternativ att lägga till i vårt varierade utbud av röster, totalt 12 på engelska i USA.

För Pixel-klockor Övervaka din hälsa med SpO2
Pixel-klockan kommer nu att kunna kontrollera syremättnaden (SpO2) i ditt blod och hjälpa dig att identifiera förändringar i syrenivån medan du sover, vilket kan påverka kvaliteten på din sömn. Dessutom kan spårning av dina SpO2-trender över tid hjälpa dig att upptäcka eventuella förändringar som är relaterade till din aktivitet, höjd och övergripande välbefinnande.

Pixel-klockan övervakar kontinuerligt din hjärtrytm dygnet runt. Nu kommer den också att kunna skicka dig en notifikation om din hjärtrytm är ovanligt hög eller låg, eftersom det kan vara en indikator på din övergripande hälsa och eventuella potentiella problem i framtiden.

Google Assistant6 finns nu tillgänglig för Wear OS på nya språk och platser, så att du kan få hjälp på italienska, portugisiska, svenska, polska och spanska.

Spotify på handleden
Starta snabbt en Spotify-DJ-session, lyssna på podcaster och se vad som finns i din spellista direkt från handleden med tre nya rutor.

Automatisk paus under löpning
Pixel-klockan kommer automatiskt att pausa din löpning, promenad eller cykelövning om du behöver stanna vid ett rödljus eller ta en snabb paus – och automatiskt återuppta spårningen av din träning när du börjar igen.

Höj din Pixel-klocka med tillbehör
Med en tidlös design som påminner om klockor får våra nya Metal Links-band för Pixel-klockor en sofistikerad look med mjuka kurvor och tydliga linjer. Du kan också enkelt lägga till eller ta bort länkar med det medföljande storleksverktyget. Tillgänglig från och med den 16 juni online och i Google-butiker kan du välja mellan två färger – Borstad Silver eller Matt Svart.

För Fitbit-enheter hälso- och fitnessuppgraderingar
Din träningsmeny kommer att ha en fullständig lista över träningslägen att välja mellan, med dina senaste träningslägen högst upp – allt utan att behöva öppna Fitbit-mobilappen för att manuellt justera listan. (Tillgängligt på Charge 5, Luxe och Inspire 3)

Daglig beredskap
Kontrollera enkelt din Dagliga Beredskapspoäng så att du vet om din kropp är redo för träning eller behöver prioritera vila. (Tillgängligt på alla Fitbit-smartklockor och aktivitetsarmband)

Ny menstruationshälso-tillägg
Logga menstruationer, se din cykelstatus och redigera information utan att ens behöva öppna din telefon. (Tillgängligt på Sense 2 och Versa 4)

Notifikationer på fler språk
Med nytt stöd för globala tecken och höger-till-vänster-text kan du läsa inkommande notifikationer på fler språk. Få texter på hindi, läs avsändar-ID på arabiska, visa kalenderhändelser på vietnamesiska och mer. (Tillgängligt på Sense 2 och Versa 4, Charge 5, Luxe och Inspire 3)

Byt urtavelsstil
Att ändra urtavla på din Fitbit-smartklocka är lika enkelt som ett långt tryck på hemskärmen. Välj din favorit för ny motivation. (Tillgängligt på Sense 2 och Versa 4)

Fyra nya urtavlor
Byt ut din när du vill ha en förändring i Fitbit-appens galleri. Välj bland eleganta och stilfulla designalternativ till sportiga urtavlor som är fullpackade med hälsoinformation, så att du enkelt kan se all din framgång med bara en snabb blick. Vi kommer också att införa en av våra favorituravlor från Charge 5 till Luxe och Inspire 3.

Det var det det.